Educació

educació

CAMP I EBRE

La seu d'INEFC a Cambrils i Amposta, sense confirmar

La Generalitat estudiarà més a fons quina és la inversió econòmica que hauria d'assumir per fer realitat la instauració de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) a la demarcació, la seu del qual està previst que comparteixin Cambrils i Amposta. Aquest replantejament podria afectar el calendari d'aquests estudis, que estava pactat que entressin en funcionament el curs 2012/13. El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va mantenir a principis de març una reunió amb l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), i amb el batlle de Cambrils, Robert Benaiges (PSC), i els va traslladar que a curt termini la Generalitat no està en disposició de fer cap inversió per desplegar el projecte i que qui hauria d'assumir la despesa per construir els edificis docents i les instal·lacions esportives haurien de ser els ajuntaments. A causa d'aquesta situació, Ferré va dir que va estar d'acord amb Benaiges que “el millor és aparcar el tema fins després de les municipals”, si bé va subratllar que “en cap moment es va parlar d'ajornar la implantació d'aquests estudis”.

El candidat d'ERC a l'alcaldia d'Amposta, Adam Tomàs, va retreure a la Generalitat que escudi aquesta decisió en la crisi, ja que “els convenis que el 2010 es van signar entre el consistori i el govern es deixava clar que l'Ajuntament es faria càrrec de la construcció de l'aulari i que la Generalitat no hauria d'assumir les seves obligacions fins al curs 2012/13”. Per demanar que es compleixi el que s'havia acordat, des d'Esquerra es presentaran mocions al ple de l'Ajuntament d'Amposta i al Consell Comarcal del Montsià, i s'han formulat tres preguntes al Parlament per saber si el govern considera vàlid el contingut del protocol d'intencions que es va segellar l'octubre passat, en què les dues poblacions es van repartir les disciplines esportives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.