Educació

Educació

El PSC i ERC portaran al Parlament l'afer de la carta d'Ensenyament

La consellera Rigau defensa el director dels Serveis Territorials i manté que s'ha de valorar la feina feta i no “l'anècdota”

Els sindicats també ho critiquen

El correu electrònic que el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha enviat als directors d'instituts de l'Alt Empordà i el Baix Empordà, en què comunica que no estan autoritzats a parlar amb els mitjans de comunicació sobre temes com ara la petició de fer jornada intensiva i l'estalvi que podria representar en menjadors escolars, ha generat dures crítiques per part del PSC i ERC. Aquests partits volen traslladar l'afer al Parlament per demanar explicacions a la consellera Irene Rigau.

La diputada socialista Marina Geli va explicar que ja han demanat la compareixença de Bayot perquè expliqui el motiu de la carta. El PSC farà dues preguntes orals a Rigau per saber si les pautes que es donen als directors han estat una iniciativa del director territorial o són una directriu de la conselleria per a tots els territoris. Geli recorda el passat “activista” de Bayot, que va fer una carta crítica contra l'exconseller Ernest Maragall. “Amb l'anterior govern havia utilitzat tots els mitjans possibles per fer crítiques, i és una contradicció molt gran per part seva que ara no vulgui que els altres parlin”, destaca Geli. ERC també s'ha mostrat molt crítica amb l'afer i va preguntar a la consellera sobre l'actitud de Bayot, que considera una “falta greu”. “Els equips directius són prou responsables per saber de què poden parlar. El que s'ha fet em sembla una censura directa i un retorn a pràctiques del passat”, manté la diputada Carme Capdevila.

La consellera d'Ensenyament manté que l'escrit s'ha de “contextualitzar”. “És una carta pensada en registre intern i el que és realment important és que Bayot ha fet fins ara una gran feina, d'acostament als centres i amb una gran dedicació”, va manifestar ahir Rigau, en declaracions a aquest diari. La consellera va explicar que “a cada comarca on va Bayot, se li diu des dels centres que volen saber les coses directament i no assabentar-se'n abans pels mitjans de comunicació”. “És en aquest context que ha fet la carta i el que demano és que es valori la trajectòria i no l'anècdota”, destaca Rigau.

Crítiques dels sindicats

Els sindicats d'Ensenyament també ho critiquen. Lluís Sobrino, representant gironí del sindicat Aspepc-Sps, creu que “Bayot s'ha precipitat”. “S'adreça als directors d'institut com si fossin alumnes”, afirma. El portaveu d'Ustec-Stes, Xavier Díez, pensa que “és fruit de la inexperiència com a polític de Bayot”, però està d'acord que potser determinats temes haurien de ser debats interns. El secretari general de la Federació d'Ensenyament de CCOO a Girona, Víctor Sánchez, considera que es tracta d'un “atac a la llibertat d'expressió”. La secretària general de la FETE-UGT, Roser Font, també critica la carta.

Defensa de la junta de directors

Els representants de la junta de directors de l'Alt Empordà i el Baix Empordà defensen la feina feta pel director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot. “Fins avui ha demostrat una gran confiança en tots nosaltres, s'ha desplaçat pel territori encoratjant els directors a fer suggeriments per millorar els resultats educatius, i és en aquest marc que vam acordar proposar la jornada intensiva a l'ESO”, diuen. Els representants de la junta lamenten que la carta s'hagi filtrat als mitjans de comunicació i entenen que Bayot els hagi demanat “la discreció necessària per tractar temes que poden ser sensibles”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.