La UdG presenta 27 titulacions de grau per al curs 2009-2010

Els graus de ciències econòmiques han quedat ajornats per al 2010-2011

La degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Anna Garriga, va explicar ahir que s'havia ajornat l'aplicació del pla de Bolonya, per la falta de garantia que ANECA els verifiqui els graus. Garriga va remarcar que en cap cas estan en contra del pla de Bolonya, sinó que volen tenir garanties per aplicar els plans d'estudis.

La rectora va presentar ahir a l'edifici de les Àligues els 27 graus nous, acompanyada dels respectius degans perquè expliquessin l'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) en cadascuna de les facultats.

El curs 2008-2009, la UdG imparteix ja en format europeu el grau en medicina i el grau en publicitat i relacions públiques, i per al curs 2009-2010 ofereix un total de 27 graus. D'aquests, n'hi ha tres que no procedeixen de cap titulació anterior. Són el grau de comunicació cultural, el de biotecnologia i el de ciències polítiques i de l'administració.

D'altra banda, especialitzacions com ara magisteri d'educació física s'inclouran en els graus de mestre d'educació primària, però en forma de menció específica. Una fórmula similar, però amb el nom d'intensificació, és la que han trobat a la Facultat de Ciències per a les especialitzacions de cada grau.

Tota la informació per conèixer l'adaptació a l'EEES a la UdG es pot trobar des d'ahir al nou portal que hi ha al web de la UdG. En aquest espai, titulat UdG Europa, els estudiants hi podran trobar informació sobre tots els graus.

Recerca i docència

L'aposta per la qualitat que fa temps que promou la UdG ha estat recompensada en els recents estudis publicats per la Fundación Conocimiento y Desarrollo i per la revista Psicothema, efectuats entre la cinquantena d'universitats de l'Estat. En l'informe de la Fundación CYD apareix com la setena universitat en qualitat de docència. A més, en l'indicador de rendiment acadèmic (crèdits aprovats respecte de crèdits matriculats) ocupa la sisena posició, i en el nombre d'estudiants per professor, la vuitena. El mateix estudi conclou que en la capacitat d'obtenció de fons de recerca la UdG es troba en el quart lloc. Pel que fa a la revista Psicothema, la UdG es col·loca sisena en el rànquing de l'Estat en relació amb la recerca, concretament en projectes de recerca i desenvolupament. La mateixa revista situa la UdG en el novè lloc pel que fa a publicacions científiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.