Educació

Educació

Sis instituts han creat cooperatives

El projecte, que porta per nom Empresa Jove Europea (EJE), pretén fomentar l'emprenedoria a les aules

Per ser soci d'una empresa n'hi ha prou amb una inversió inicial de 10 euros. Això és que han demostrat els alumnes de sis instituts gironins que han creat la seva pròpia cooperativa per vendre productes del territori. El catàleg d'aquestes peculiars empreses inclou sabons artesanals, xocolata, arròs, galetes, ratafia, ceràmica o bijuteria. La iniciativa s'emmarca dins d'un projecte europeu nascut a Astúries que vol fomentar l'emprenedoria a les aules. És el primer cop que alumnes gironins de tercer i quart d'ESO participen en el programa, que dura un curs escolar. Ara, els joves vendran els productes a un mercat i a altres cooperatives creades per estudiants d'arreu de l'Estat.

En aquest projecte han participat sis instituts: els de la Bisbal d'Empordà, Roses, Torroella de Montgrí, Celrà, Llagostera i el Narcís Xifra de Girona. En total, els alumnes han creat set cooperatives (de la Bisbal n'han sorgit dues). El director del Narcís Xifra, Joaquim Bosch, va manifestar ahir, durant la presentació dels projectes a la Cambra de Comerç, que aquestes cooperatives tenen la peculiaritat que són efímeres: neixen al llarg del curs escolar i en acabar es dissolen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.