Educació

El català necessita ensenyants a la Catalunya del Nord

El període d'inscripcions a la Universitat de Perpinyà és obert i l'APLEC anima els estudiants a apostar per les formacions lligades a la llengua catalana

L'APLEC, Associació per a l'Ensenyament del Català de Catalunya Nord, a l'ocasió de l'obertura de les preinscripcions a la Universitat (màsters MEF) i en època en què els joves s'interroguen sobre llur orientació, informa de la necessitat sempre ben real de reclutar ensenyants de català per cobrir els menesters dels establiments de la Catalunya del Nord. En un comunicat fet públic aquesta setmana, l'entitat explica que en l'estat actual de la demanda de les famílies (40% pel bilingüisme i 60% per la iniciació), el nombre de professors i professores de català és encara insuficient. Per tot plegat, l'APLEC considera que en tots els nivells (primari, classes bilingües públiques, classes immersives privades, secundari) la carrera de professor de català i de professor de les escoles bilingües té molt de futur. El mateix comunicat subratlla que amb la multiplicació dels intercanvis transfronterers entre nord i sud de Catalunya els catalans del nord han pres consciència de l'atot que constitueix la coneixença de la llengua comuna de 10 milions d'habitants. Les formacions de la Universitat de Perpinyà (llicència de català, màsters Mestiers de l'ensenyament bilingües) preparen totes les vies que porten a l'ensenyament del català (CRPE bilingüe, CAPES, professorat de privat, contractuals, ensenyants de les escoles immersives, formació per a adults). L'APLEC considera que el departament de català de la Universitat de Perpinyà, amb 30 anys d'experiència, és avui dia l'establiment més expert i amb més diplomes d'estudis superiors de català. Informacions a l'APLEC (04 68 66 22 11 i [email protected]). Inscripcions a la universitat: servei de l'escolaritat 04.68.66.22.95 i www.univ-perp.fr.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.