Educació

EDUCACIÓ

Els estudiants de la UdG volen poder intervenir per decidir què es retalla

Ahir van fer una altra assemblea en què es va informar de l'estat de les negociacions de la rectora amb la Generalitat per concretar la tisorada

Els estudiants reclamen que no se'ls deixi de banda a l'hora de concretar les retallades que s'hauran de fer a la UdG. Ahir van fer una assemblea al campus del Barri Vell, a la qual van assistir una vintena d'alumnes, i en la qual es va informar sobre el contingut de la reunió que van mantenir dimarts els representants dels estudiants amb la rectora, Anna Maria Geli. En aquesta trobada es va demanar que siguin “part consultada” i puguin aportar la seva visió amb relació a la manera com s'han de concretar les retallades.

La rectora continua negociant amb la Generalitat perquè la tisorada en el pressupost es rebaixi fins als 6,5 milions, una quantitat que considera que no afectaria la qualitat de la universitat. Aquestes negociacions no es tancaran molt probablement fins que el Parlament aprovi els pressupostos al mes de juny. Un cop es concreti la xifra de la retallada es podrà concretar amb detall de quina manera es tradueix a la pràctica la reducció.

L'assemblea va reafirmar ahir el seu suport al consell d'estudiants i es va tornar a convocar una nova trobada per dimecres vinent. Per ara els estudiants han optat per aturar les protestes i per donar un vot de confiança a la rectora, en espera de com es concreta la nova situació. Fins ara han fet tres protestes, amb concentracions davant la seu de la Generalitat, que han tingut una resposta massiva.

LA XIFRA

3
manifestacions
s'han fet contra les retallades, amb concentracions davant de la seu de la Generalitat a Girona.

LA DATA

01.06.11
Propera assemblea
d'estudiants convocada al campus del barri vell per debatre noves accions.

Esmorzars reivindicatius del PAS

El personal d'administració i serveis (PAS) de la UdG ha iniciat també accions per reclamar que no hi hagi acomiadaments i per demanar transparència sobre el procés que se segueix. Ahir es va fer un esmorzar reivindicatiu i per la setmana vinent se'n farà un altre. Aquest col·lectiu també s'ha reunit en assemblea i amb la rectora Anna Maria Geli.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.