Educació

SABADELL

Tallen la Gran Via per les retallades en educació

Uns 400 mestres i professors alerten de la pèrdua de la qualitat docent

Unes 400 persones van tallar ahir la Gran Via de Sabadell durant més de vint minuts per protestar contra les retallades que la Generalitat ja està aplicant als centres d'ensenyament públics. En la concentració, que estava convocada a dos quarts de dues del migdia davant dels serveis territorials del Departament d'Ensenyament del Vallès, s'hi van aplegar mestres i professors d'escoles de la comarca, pares d'alumnes i també “indignats” que estan acampats a la plaça Doctor Robert. Els manifestants duien pancartes amb lemes com ara Retallar és nociu per a l'escola pública o No tenim quatre mans, fem més amb menys. A més, van demanar la dimissió de la consellera Irene Rigau.

El responsable de la federació d'ensenyament de la CGT, Miquel González, va destacar que la retallada “afecta directament els pares, perquè per mantenir alguns serveis a les escoles hauran de pagar més diners”. González hi va afegir que la reducció de personal repercutirà en la qualitat de l'atenció de l'alumnat. Els sindicats van denunciar que la conselleria de Rigau ha posat en marxa les retallades. Si més no, la supressió de la sisena hora, l'augment de les hores lectives o que els substituts hagin d'haver treballat nou mesos per cobrar al juliol ja ha sortit publicat al Diari Oficial de la Generalitat.

Manel Pulido, de CCOO, va assenyalar que tot i la retallada contínua del pressupost “a l'escola pública hi ha un augment de l'alumnat i una disminució del professorat”. Ahir es va fer una crida a mantenir aquesta protesta per tirar enrere la política de la consellera Rigau.

D'altra banda, centenars d'alumnes de centres de secundària de Terrassa es van manifestar ahir al migdia davant de l'ajuntament. Els estudiants van protestar per les retallades i van anar fins a Mútua Terrassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.