Educació

La contraportada

Aparador de màsters a la UdG

Per primer cop s'organitza una fira per informar sobre l'oferta existent, que el curs vinent inclou 57 estudis d'aquestes característiques, 41 d'oficials i 16 de propis

Un gran aparador amb l'àmplia varietat de màsters que la Universitat de Girona (UdG) ofereix el curs vinent. La primera fira d'aquestes característiques que ahir es va organitzar davant de la biblioteca del campus de Montilivi va donar l'oportunitat als interessats a apuntar-se a aquests estudis de conèixer de primera mà aquesta possibilitat de formació, que presenta per al curs vinent 57 opcions diferents. Del total de màsters, n'hi ha 41 que són oficials (amb preu públic fixat per la Generalitat i que permeten accedir a la titulació de doctor) i 16 de propis (amb preu fixat per la mateixa universitat i de caràcter bàsicament pràctic). Dinou dels màsters són interuniversitaris, ja que es fan en col·laboració amb altres universitats, alguns de propis són en línia, i hi ha dos Erasmus Mundus, que s'imparteixen en anglès: un de robòtica i un de turisme.

A la fira, estudiants de la UdG s'interessaven per les diferents possibilitats per continuar estudiant. “El mercat està malament i amb un màster almenys tindrem més formació”, argumentaven Amal i Ikram, dues joves marroquines de 23 i 21 anys, que estan cursant ciències econòmiques i empresarials. En Pere, de Girona, de 29 anys, ja ha acabat els estudis fa temps i ara es planteja la possibilitat de fer un màster, però no el té concretat. Per aquest motiu va visitar la fira, per poder prendre una decisió amb tota la informació disponible.

L'oferta pel proper curs en màsters oficials s'organitza en cinc grans àmbits: ciències experimentals i sostenibilitat; ciències humanes i de la cultura; ciències socials, de l'educació i la salut; tecnologia i turisme; i dret i empresa. Dins dels màsters, hi ha diferents itineraris que responen a especialitzacions temàtiques, segons l'orientació professional. Aquests estudis donen accés als doctorats, organitzats per línies de recerca, dins dels mateixos cinc àmbits. El preu públic està fixat en 26,50-30,33 euros per crèdit, en espera de l'aprovació del decret de la Generalitat per a mitjan juny. Es calcula que pel curs vinent hi haurà un increment d'entre un 5 i un 7%. Els màsters tenen entre 60 i 120 crèdits i els de menys durada es poden fer en un curs acadèmic. Hi ha la possibilitat de demanar beques o ajuts si es reuneixen els requisits establerts.

La fira va obrir cap a les dotze del migdia i va acabar a les sis de la tarda. Els organitzadors valoren de manera molt positiva la participació que hi ha hagut dels responsables dels diferents màsters, i està previst que aquesta iniciativa tingui una continuïtat. “Es tracta de donar informació d'una manera propera, amb un tracte personalitzat, i la valoració que fem dels resultats és molt positiva”, va destacar ahir un representant de la UdG.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.