Educació

Educació

La Facultat de Turisme cerca un local per traslladar-s'hi

S'estudia que la seu sigui una de les instal·lacions buides de la Generalitat, i a la llista hi ha l'edifici que ocupaven els serveis territorials de Salut

El projecte de la nova facultat està aparcat

El projecte per construir la nova seu de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona, que el 15 de novembre va passar a les mans de la Generalitat, està per ara aparcat i es preveu que fins a l'estiu del 2012 no es comenci a desencallar.

Tot i que des de la UdG es preveia que aquest any s'iniciaria la construcció del centre, la nova situació pressupostària ha fet canviar el plantejament. Per aquest motiu, i fins que el projecte es torni a engegar, s'està buscant una nova ubicació per a la facultat, que ja té cap a un miler d'alumnes, que han de fer servir aules d'altres facultats perquè l'edifici actual, que és de lloguer, ha quedat petit des de fa temps, segons va indicar el vicerector delegat per al Campus i les Infraestructures de la UdG, Lluís Albó.

Segons ha pogut saber aquest diari, a la llista de les possibles instal·lacions hi ha la que era la seu dels serveis territorials de Salut (a les Pedreres), que es van traslladar al nou edifici de la Generalitat. L'inconvenient, però, és que també s'havia dit de traslladar en aquest edifici uns serveis educatius del Departament d'Ensenyament. També havia pensat en altres instal·lacions, però algunes estan ocupades. Albó va indicar que no hi ha res concretat, tot i que possiblement el nou local provisional serà un dels que té a Girona la Generalitat.

Pel que fa a la Facultat de Medicina, es quedarà per ara a Emili Grahit, on comparteix instal·lacions amb la Facultat d'Infermeria. Aquestes instal·lacions s'han adequat i s'hi ha fet una inversió amb la previsió que el projecte de construcció d'un nou edifici per a Medicina tardi encara uns anys a tirar endavant.

LA DATA

15.11.10
El projecte de construcció
de la nova seu de la Facultat de Turisme va passar a mans de la Generalitat.

Un concurs per al nou edifici fet el 2008

La nova seu de la Facultat de Turisme de la UdG es construirà al campus de Montilivi quan finalment el projecte es pugui tornar a engegar. La inversió que cal fer és d'uns nou milions d'euros, segons els darrers càlculs. L'equip d'arquitectes que va guanyar el concurs del projecte va ser Fuses i Viader. Aquest concurs es va portar a terme a final del 2008 i s'hi van presentar vint-i-cinc projectes per a la construcció de la nova facultat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.