Educació

L'alcalde de Relleu impedeix a Escola llegir un manifest en la Trobada

Acaben les festes per la llengua de 2011 amb un clam contra el projecte de decret que vol posar fi a les línies en valencià

Les convocatòries d'Ibi i Relleu van tancar aquest de setmana les Trobades 2011. Aquestes dues festes per la llengua van estar marcades pel malestar generat pel decret del govern de Camps que pretén posar fi a les línies en valencià i implantar un model únic trilingüe per a totes les escoles.

“El decret deixa de banda l'anglés i discrimina el valencià, només pretén imposar el monoligüisme en castellà, fem una crida als valencians a plantar-se, a dir que fins ací hem arribat”, va destacar Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana.

La Trobada de Relleu va estar marcada per un incident: l'alcalde, Santiago Cantó, del PP, va impedir que el president de la Coordinadora d'Escoles d'Ensenyament en Valencià de la Marina Baixa, Pere Ramon Zaragocí, poguera llegir el manifest en suport de l'ensenyament en valencià

“Cantó ha pujat a l'escenari i ha impedit la lectura amb una actitud contundent i amenaçant amb la intervenció de la Policia Local, enmig de les protestes del nombrós públic que s'hi congregava”, van informar des d'Escola Valenciana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.