Educació

universitat

La URV d'estiu manté el mateix nombre de cursos, repartits en nou seus

Se n'impartiran 42, distribuïts arreu del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

La retallada pressupostària ha obligat a renunciar a ampliar l'oferta

La universitat d'estiu de la URV d'enguany mantindrà els 42 cursos que ja va oferir l'any passat. Tot i que les propostes, els suggeriments i les temàtiques per ampliar el ventall de cursos i activitats han estat grans, la universitat ha hagut de renunciar-hi per falta de pressupost i de recursos: “Hi ha propostes molt interessants que hem hagut de deixar al calaix”, va explicar la vicerectora, Encarnació Ricart. A més, en l'edició d'enguany –la dissetena– s'ha apostat encara més per la diversificació de públic: “Hem fet un esforç important perquè els nostres usuaris no només siguin estudiants, sinó que busquem un públic plural”. Entre els sectors als quals es pretén arribar destaquen els professors de primària i secundària.

Repartits en nou seus –Tarragona, Reus, Cambrils, Salou, Vila-seca, Sant Carles de la Ràpita, Flix, Mont-roig del Camp i Tortosa–, com cada temporada, la URV d'estiu ofereix novetats, entre les quals destaca un curs sobre el bicentenari de la guerra del Francès, un curs de periodisme casteller, un monogràfic sobre Joan Miró o un altre curs que aprofitarà la celebració de l'Any Internacional de la Química. La majoria dels cursos es fan de manera presencial, tot i que un que s'impartirà a Reus sobre el treball de col·laboració en xarxa es farà en línia. L'acte d'inauguració tindrà lloc el 27 de juny amb una conferència de l'expresident del Parlament Ernest Benach i amb una exhibició castellera. Els cursos s'impartiran principalment al juliol i tindran una durada de 15 a 30 hores.

De 92 euros a 147, amb rebaixes

El preu de la matrícula dels cursos varia depenent de si únicament es fan com a assistència o si també es fan per obtenir crèdits. Els cursos de 15 hores costen 92 euros amb acreditació i 70 euros només assistència. Els de 20 hores, 107 euros (acreditació) i 80 euros només amb assistència. La tarifa per als cursos de 25 hores és de 127 euros si es vol obtenir acreditació i de 95 euros únicament amb assistència; mentre que els cursos més llargs, de 30 hores, valen 147 euros i 110 amb possibilitat d'acreditació i només assistència, respectivament. A més, la URV d'estiu finança el 50% de la matrícula d'un curs als alumnes de 1r, 2n, 3r cicle i grau de la universitat que acreditin documentalment que estan en possessió de la credencial de becari pel curs 2010/11, sigui del Ministeri d'Educació o de la CIRIT, de col·laboració amb la URV o de col·laboració amb departaments i altres beques oficials per als estudiants de tercer cicle.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.