Educació

Protesta massiva contra l'eliminació de les “línies en valencià”

Concentracions al País Valencià contra el pla plurilingüe de Camps

Barcelona també s'afegeix a l'acció

Un total de 22.000 persones, segons els organitzadors, es van concentrar ahir a la vesprada a València, Alacant i Castelló contra el projecte de decret sobre plurilingüisme del govern de Francisco Camps, que pretén posar fi als programes d'immersió en català a les escoles i que es coneixen com a línies en valencià.

La convocatòria va ser la primera acció multitudinària de tot un seguit de mesures de pressió per exigir la retirada de la proposta, que, segons Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, “és una còpia del model gallec de plurilingüisme”.

“És importantíssim que el valencià estiga present en l'ensenyament des del principi. Els programes d'immersió en valencià han obtingut fins ara uns resultats òptims”, va recalcar Moreno.

La protesta va tenir el suport de tots els partits de l'oposició valenciana, els sindicats i les principals associacions de pares i mares d'alumnes.

Moreno va apel·lar als votants del PP que porten els fills a línies en valencià, i que estan “plenament satisfets de fer-ho”, a “recordar” al partit de Camps que aquesta iniciativa és “una errada”.

La concentració de València, la més nombrosa, va omplir de gom a gom la plaça de la Mare de Déu. La mobilització va tenir el suport dels “indignats” del moviment 15-M. El 18 de juny es convocarà de nou una manifestació a València contra el decret.

Per altra banda, mig miler de persones es van reunir ahir a Barcelona en solidaritat amb Escola Valenciana. La iniciativa va ser organitzada per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua i per les entitats de Somescola.cat. La protesta es va repetir a Tarragona.

LA FRASE

Els programes d'immersió en valencià han obtingut fins ara uns resultats òptims
Vicent Moreno
PRESIDENT D'ESCOLA VALENCIANA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.