Educació

Educació

La selectivitat arriba dimecres amb el nou model consolidat

Les proves d'accés a la universitat (PAU), que es faran des de dimecres vinent i fins divendres, repeteixen aquest any el model que es va estrenar l'any passat, que permet a l'alumne dissenyar el seu propi perfil d'accés. Cada any es matriculen a les proves uns 2.500 alumnes de les comarques gironines. L'any passat van ser 2.568 i el 2009, 2.531. La Generalitat no ha facilitat per ara les dades del nombre d'alumnes matriculats aquest any.

A la plana web del Departament d'Economia i Coneixement hi ha la informació de les proves, amb la normativa i l'estructura. Començaran dimecres a les nou del matí amb exàmens de llengua castellana i literatura i l'últim examen serà divendres a dos quarts de cinc de la tarda. La convocatòria extraordinària de setembre està fixada pels dies 6, 7 i 8.

Hi ha una fase general, obligatòria, amb proves de llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera, història o història de la filosofia i una matèria de modalitat que es pot triar. La fase específica, optativa, inclou un màxim de tres matèries de modalitat per triar. La qualificació de la fase general és la mitjana aritmètica dels cinc exercicis i en la fase específica cada matèria es qualifica per separat.

Les comarques gironines es van situar el curs passat al capdavant de Catalunya en índex d'aprovats, amb un 94,74%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.