Educació

El rebuig al decret plurilingüe de Camps, als ajuntaments

Centenars de regidors valencians inclouran una frase a favor de l'ensenyament de valencià en la presa de possessió del càrrec

Escola Valenciana ha llançat una nova iniciativa “a favor del valencià” i contra el decret impulsat pel Consell. Centenars de regidors electes valencians inclouran una frase en defensa de l'ensenyament en valencià en la seua presa de possessió en els plens de constitució de les corporacions que se celebraran hui a tot el País Valencià. La majoria d'edils del PSPV-PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Esquerra Republicana se sumaran a la proposta.

Durant el ple de constitució de les Corts Valencianes, dijous, els diputats del PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida van lluir unes xapes de suport a la campanya Sí al valencià,. Igualment, Fran Ferri, de Compromís, i Esther López, d'EUPV, van prometre defensar el valencià en el seu jurament com a membres de la mesa d'edat.

Segons Escola, al mateix temps, diversos integrants dels grups municipals d'aquests partits han convocat per a hui concentracions prèvies a la constitució del ple a diverses ciutats i pobles, on es llegirà un manifest i s'expressarà el suport a “l'ensenyament en valencià, plurilingüe i de qualitat”. Algunes d'aquestes localitats són Castelló, Crevillent, Burjassot, Paterna, Vila-real, Vinaròs, Morella, Calp, Pego, Xàbia, Benissa, Montcada, Catarroja, Manises, Betxí i Puçol, entre molts d'altres.

A Alacant va tindre lloc ahir un acte de suport al manifest per part de regidors del consistori.

Els partits de l'oposició al PP a les Corts també s'han compromés a impulsar mocions a favor de l'ensenyament en valencià en les pròximes setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.