La URV no sap si podrà oferir el màster de professor de secundària tot i l'aprovació

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ja ha obtingut l'informe favorable de l'Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA) i, per tant, ja està «preparada» i en disposició de poder «programar» el màster en formació del professorat d'educació secundària per aquest curs vinent, que substituirà el certificat d'aptitud pedagògica (CAP), segons va assegurar ahir el rector de la URV, Francesc Xavier Grau. No obstant això, «no sabem si es podrà programar», va reconèixer Grau, perquè «cal que el Ministeri d'Educació faci algunes precisions». Grau va demanar «claredat en els recursos» que cal assignar per fer el màster, els estudiants del qual hauran de fer pràctiques en centres educatius de secundària obligatòriament.

El reial decret que regula l'ordenació dels ensenyaments universitaris estableix que aquest curs vinent ja no es farà el curs per obtenir el CAP, però el rector detalla que «a dia d'avui podria haver-hi una pròrroga per acabar de determinar els elements per ser màster». Les universitats catalanes l'oferiran de manera coordinada i el procés de preinscripció serà unificat. La URV oferirà un total de 110 places.

L'ANECA, en canvi, no ha emès l'informe favorable per al grau de finances i comptabilitat, tot i que el ministeri té la determinació que es faci.

Últim escull per a finances i comptabilitat.

Grau va explicar ahir al claustre de la URV que l'ANECA no ha emès encara l'informe favorable per al grau de finances i comptabilitat, una situació que «afecta totes les universitats que l'han presentat». La URV ja ha presentat al·legacions respecte d'això i el Ministeri d'Educació ha assegurat que es farà, va detallar Grau durant la seva intervenció al paranimf de la universitat. El rector va valorar sobre aquesta situació que es tracta d'una «instrumentalització per part de la comissió d'avaluació», ja que ha anat «més enllà de jutjar la qualitat» del grau i ha volgut determinar «si és convenient fer-lo». El títol de grau de finances i comptabilitat prové de la transformació de la diplomatura de ciències empresarials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.