Educació

El govern invertirà 26 milions en obres als centres educatius

Un total de 996.919 euros del pressupost es destinaran a la instal·lació de 18 mòduls, un dels quals serà el de l'escola Olga Xirinacs de Tarragona

La despesa baixa un 46,4% en relació amb el curs passat

Tot i els esforços per garantir la qualitat educativa, una de les qüestions que hi té una incidència directa i que en podria dificultar el manteniment és la retallada dràstica del capítol de les inversions provinents de la Generalitat. Aquest handicap el va posar ahir damunt la taula la directora dels serveis territorials d'Ensenyament del govern català a Tarragona, Àngels González, que també va declarar de manera oberta que part del pressupost que anirà a parar enguany al Camp servirà per “acabar obres que ja estan començades”. El gros econòmic ascendirà a 26.856.638 euros, que és un 46,4% menys que la despesa en equipaments educatius materialitzada durant el curs 2010-2011 (48,5 milions d'euros).

De la injecció pressupostària projectada, 996.919 euros són per a la instal·lació de 18 mòduls prefabricats. D'aquests, González va detallar l'espai en què se situarien, i va començar la llarga enumeració per l'escola Calafell 2, que serà l'única en què en posaran dos de 120 metres quadrats cadascun. Aquesta mateixa superfície tindrà l'equipament únic que s'adjuntarà al col·legi Maspujols, al de l'institut escola Els Ganxets de Reus, a l'institut Roda de Barà, a l'escola l'Arrabassada i a la Serrallo de Tarragona, a la Mirades de Torredembarra, a la Mestral de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i, finalment, a la Marta Mata i a l'institut escola Els Còdols del Vendrell. Farà 150 metres quadrats, en canvi, el mòdul de l'escola Josep Maria Soler i Gené, el de la Marcel·lí Esquius i el de l'institut escola Joan Miró, pertanyents a Mont-roig del Camp, i el de l'escola Isabel Basora de Reus.

Encara serà més gran (210 m²) la infraestructura de caràcter temporal que s'aixecarà a l'escola Ponent de Tarragona, que serà igual a la que es preveu instal·lar al costat del col·legi La Canaleta de Vila-seca. A l'altre extrem en qüestió de mides hi ha l'escola Olga Xirinacs de Tarragona, que és la que tindrà el mòdul més petit (60 m²). Per tant, tot i que el govern s'havia compromès a fer el nou centre Olga Xirinacs a l'avinguda dels Països Catalans, al final s'haurà d'esperar. Com a sortida, González va explicar que s'havia proposat que compartís espai amb l'escola Tarragona, que està mig buida, però aquesta opció va ser refusada des de l'Olga Xirinacs. Així es va confirmar des de l'equip directiu, que va justificar la decisió al·legant que cap de les famílies resideix en l'altra zona. Es qüestionen si la proposta hauria estat provisional i també tenen dubtes sobre la manera com s'haurien cuidat i gestionat els espais comuns.

I, dels 25.859.719 euros restants, 14.613.193 seran per edificar tres centres de nova construcció: l'escola La Bòbila de Cambrils, l'institut Pallaresos i el Roseta Mauri de Reus. Quant a la resta d'actuacions, s'estan executant tasques d'ampliació a l'escola Els Quatre Vents de Sant Jaume dels Domenys, a la Riu Clar de Tarragona i a l'institut Ramon Barbat i Miracle de Vila-seca. Per acabar, s'efectuen obres de rehabilitació a l'institut Constantí i a l'escola Enxaneta de Valls, així com millores del forjat sanitari de l'institut Martí Franquès de Tarragona.

LA FRASE

El departament garanteix plaça per a tots els alumnes de batxillerat, mentre que en FP és més difícil
Àngels González
directora dels serveis territorials d'Ensenyament

LA XIFRA

5
milions d'euros destina la Generalitat a la construcció del nou institut Roseta Mauri de Reus.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.