Els premis Baldiri Reixac premien l'esforç dels alumnes catalans

La Fundació Lluís Carulla entrega 70 premis en un acte multitudinari a l'Espluga

L'entrega de guardons de la 31a edició dels premis Baldiri Reixac va reunir a l'Espluga de Francolí centenars d'escolars de Catalunya, acompanyats de familiars i personal docent dels centres educatius. L'acte va ser una gran festa amb l'objectiu de reconèixer la tasca de l'escola catalana per promoure la cultura i la llengua del país.

El president del Parlament, Ernest Benach, va presidir l'entrega de premis, que va qualificar com el certamen «més consolidat i de prestigi» en aquest àmbit. Benach va felicitar les escoles participants i les va animar que continuïn «educant en catalanitat». El president del Parlament va recordar que s'ha de continuar treballant perquè tothom que visqui a Catalunya conegui la llengua catalana i, segons ell, «les escoles hi tenen molt a fer».

I, com si seguissin el consell del president del Parlament, els mestres i professors que van acudir a l'acte van aprofitar per observar amb deteniment els treballs premiats, exposats en una sala del Casal. Potser això els va servir per extreure alguna idea i continuar impulsant una educació compromesa amb la cultura del país.

«Ha estat una sorpresa»

Els guardons atorgats ahir van abastar tots els nivells escolars: des d'educació infantil fins a batxillerat. Alguns premis es van lliurar a treballs en grup o de classe, com és el cas del que es van emportar els alumnes de primer de primària del CEIP Joan Maragall, d'Arenys de Mar. Tots els nens de la classe van participar en el treball Els colors de les emocions, i precisament ahir, no podien amagar la seva emoció i il·lusió de rebre el guardó. Com va explicar Montserrat Bilbeny, mare d'una de les alumnes premiades, «els nens no van dubtar ni un moment que havíem de venir a recollir-lo». «Estan molt emocionats», va assegurar abans de l'entrega, quan, a causa dels nervis, costava mantenir els nens i nenes quiets a la butaca. Altres treballs premiats, però, s'havien realitzat a títol individual. És el cas de Martí Serra, alumne de tercer d'ESO de l'escola Bell-lloc del Pla, de Girona, que ahir va veure recompensat el seu esforç pel treball Catalans universals, on parla de personalitats catalanes com ara Gaudí, Tarradellas o Miquel Martí i Pol. «La idea del treball va ser la primera que em va venir al cap», va assegurar. Per això, el premi «ha estat una sorpresa». El noi es va mostrar molt content de rebre aquest reconeixement al seu treball, així com també ho estaven els seus familiars, ja que, com va dir el seu pare –Josep Serra–, el premi és un estímul: «Això demostra que quan hi posa entusiasme, ho pot fer bé», va comentar amb un somriure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.