Caixa Catalunya beca 100 estudiants de secundària per accedir a programes de recerca científica

L'Obra Social de Caixa Catalunya ha concedit 103 beques a estudiants de secundària amb talent científic per estimular la seva vocació per a la recerca a través del programa Joves i Ciència de Caixa Catalunya. D'aquestes beques, 56 corresponen als estudiants seleccionats per formar part de la segona promoció de Joves i Ciència, i 47 pertanyen als joves que van començar aquest programa de dos anys el 2008 i que continuen el seu procés d'aprenentatge amb nous cursos. El programa Joves i Ciència ofereix una oportunitat única a joves d'ESO perquè tastin amb els millors professionals i als millors centres de recerca el món de la investigació científica. L'objectiu final de l'Obra Social de Caixa Catalunya és contribuir a detectar el talent científic i generar interès per la ciència entre els més joves.

Els 47 joves de la primera promoció del programa Joves i Ciència participaran, aquest estiu, en projectes de recerca que es porten a terme en programes internacionals de reconegut prestigi i en centres de recerca nacional de primer nivell. Durant aquest curs han elaborat un article de recerca científica que ha estat tutoritzat i avaluat per científics.

Aquests joves aniran totalment becats als diferents programes i centres on es farà investigació sobre temes tan diversos com l'energia solar, la biologia molecular, la cosmologia, la computació o la genètica, entre altres. Les estades duren fins a dos mesos.

Els programes internacionals que s'han seleccionat són: l'Astronomy Camp de la Universitat d'Arizona, el Mathematics Ross Program de la Universitat de l'Estat d'Ohio i el Research Science Institute de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), als Estats Units; el London International Youth Science Forum, al Regne Unit, i l'Experimental Laboratory for Young People (XLAB) de Göttingen, a Alemanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.