Maragall presenta a Montilivi el pla Qualifica't com un revulsiu a l'augment de l'atur

Es volen validar els coneixements professionals d'aquells que no tenen titulació

L'institut de formació professional de Montilivi de Girona va ser l'escenari per presentar aquest nou pla que impulsa el Departament d'Educació de la Generalitat, en col·laboració amb el de Treball i amb el teixit empresarial català. El fet que s'escollís Montilivi no va ser gratuït, ja que aquest institut és un dels que han iniciat el pla de manera experimental al llarg d'aquest curs en un cicle d'educació infantil, en què hi ha participat 15 persones d'entre 40 i 45 anys i un d'embelliment de superfícies, que començarà el mes que ve.

El pla es posarà en marxa el mes de setembre i suposarà la participació, a tot Catalunya, de 60 instituts de formació professional, deu dels quals de la demarcació de Girona. També es calcula que en una primera fase el pla pot afectar més de 6.000 persones a tot el territori, unes 600 de gironines.

El pla s'adreça especialment a persones en situació de desocupació o amb risc d'estar-hi. En el pla hi col·labora directament el Servei d'Ocupació de Catalunya, mitjançant els serveis d'orientació de les oficines de treball. Es tracta de donar formació i també d'acreditar la formació ja adquirida però sense titulació a aquestes persones.

La principal novetat del pla és que les persones desocupades podran rebre una formació adreçada específicament a l'ocupació i alhora accedir a la formació reglada. El pla permetrà a aquestes persones cursar una unitat formativa de FP (el que equivaldria a una assignatura) en alguns dels instituts adherits al pla, durant un temps que tindrà entre 30 i 60 hores de durada.

Els tres eixos del pla

El pla Qualifica't té tres eixos principals que ahir va explicar el director general d'ensenyaments professionals, artístics i especialitzats, Josep Francí. En resum, es tracta de la formació, la validació de la formació i la validació de l'experiència laboral.

En la creació del pla s'han tingut en compte els sectors emergents del mercat laboral. En aquest sentit, des del Departament d'Educació es considera que aquests sectors seran l'atenció a les persones i a la llar, l'educació, les energies renovables o les tecnologies de la informació i la comunicació. L'estimació és que el creixement de sectors com aquests pot suposar la creació d'uns 97.000 llocs de treball a Catalunya. De tota manera, els 60 instituts que s'hi adhereixin oferiran formació i validació de qualsevol dels cicles formatius de què disposen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.