El govern aprova una inversió de gairebé 25 milions per a sis escoles noves a les comarques gironines

Dues substitueixen edificis actuals i quatre estan en mòduls

L'aprovació prevista avui de les sis obres representa desencallar actuacions llargament reivindicades al territori i que suposaran equipaments docents nous per a 1.725 alumnes. Un exemple clar d'aquesta situació és el CEIP Sant Iscle de Vidreres, on va haver-hi una forta polèmica fa uns anys després que a l'edifici apareguessin unes grans esquerdes i els pares es mobilitzessin perquè consideraven que no es garantia la seguretat dels seus fills. En el paquet d'actuacions, el nou Sant Iscle s'emporta 5.437.713 euros i es preveu que tindrà espai per a 450 alumnes. A Ventalló també hi haurà un edifici nou, que substituirà l'actual. Segons l'alcalde, Narcís Gasull, l'escola vella tindrà un ús cultural o per a la gent gran, però malgrat això no se'n definirà l'ús final fins que no s'hagi acabat el pla d'ordenació municipal. Ventalló s'emporta poc més de 2 milions per a un centre escolar amb una capacitat per a 150 alumnes.

Mòduls fora

A banda d'aquests dos centres, se'n faran quatre que actualment funcionen en mòduls prefabricats i que també fa temps que són reclamants. El que costarà més diners serà el Pi Verd de Palafrugell: 5.524.000 euros per a 450 alumnes i un centre de doble línia d'infantil i primària. Pel que fa a la Benaula de Caldes, la Sínia de Calonge i El Morrot d'Olot, la inversió és idèntica per a cadascuna: 3.946.307 euros i un equipament per a 225 alumnes. En el conjunt de Catalunya, el govern preveu construir 32 centres educatius, amb un pressupost de 150 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.