La Facultat de Turisme, en espera de tenir seu pròpia, implanta el pla de Bolonya

Es preveu que les obres dels nous equipaments comencin el 2010 i s'estrenin el curs 2011/2012

La Facultat de Turisme treballa des de fa mesos, amb l'equip d'arquitectes que va guanyar el concurs de projecte –Fuses i Viader–, en una versió definitiva dels plànols de l'edifici i confia que abans de final d'any les obres surtin a concurs. El degà de la Facultat de Turisme, Lluís Mundet, explica que la idea és que el gener del 2010 comencin les obres i que el curs 2011/2012 ja es faci en el nou edifici. «Això és importantíssim per nosaltres perquè tant els estudis de publicitat i relacions públiques com els estudis de turisme, amb una llarga història al darrere, mai no havíem tingut un edifici propi. Finalment veurem realitzat un somni», va manifestar Mundet.

Els estudis de publicitat i de relacions públiques tenen una gran demanda: per cada plaça que ofereixen (i n'ofereixen 80) reben tres sol·licituds. A Turisme la demanda s'ha consolidat, amb una oferta de 120 places. Mudent atribueix aquesta elevada demanda a la important inserció laboral. Segons Mundet, el fet que els estudiants tinguin pràctiques obligatòries des de primer fa que quan arriben a 3r un 80% ja tinguin un contracte laboral sobre la taula. La primera sortida laboral, amb un 25%, és en el sector hoteler, i un 24%, en altres sectors, com el financer –bancs i caixes– i empreses de serveis. Mundet raona que la sortida al món financer no és estranya si es té en compte que en la carrera s'estudia matemàtica financera, comptabilitat, dret públic, dret privat i tres idiomes. «Els nostres estudiants són un 4x4 i per això cada any omplim», assegura el degà.

Màsters de nivell i amb èxit

La Facultat de Turisme imparteix des de fa tres anys, amb èxit, un màster, el European master in tourisme management, que es fa conjuntament amb una universitat de Dinamarca i una altra d'Eslovènia. La Facultat de Turisme sabrà, en els propers dies, si aquest màster passa a ser un Màster Erasmus Mundus. «És el programa de la UE per competir directament amb els EUA i el Japó en la captació dels millors cervells del món», indica Mundet. «Si ens el concedissin seria el primer Màster Erasmus Mundus de turisme de tota la UE. Això col·locaria la Facultat de Turisme i la UdG a la Champions League», afirma. Publicitat i Relacions Públiques preparen un màster en comunicació de les empreses amb la idea d'oferir una continuïtat a la primera promoció d'estudiants del pla de Bolonya.

D'entrada al campus

El Col·legi d'Arquitectes de Girona aplega, des del dia 22 de juny i fins al 9 d'agost, els 25 projectes que es van presentar per a la construcció de la nova facultat de Turisme de la Universitat de Girona. Es tracta d'un edifici d'uns 4.500 metres quadrats (a la imatge, es veu el nou edifici a l'esquerra de la rotonda d'accés al campus de Montilivi). El degà de Turisme assegura que serà un edifici «emblemàtic» justament perquè estarà situat a l'entrada del campus. «L'equip d'arquitectes va visualitzar aquest emplaçament, i ho ha plasmat amb una gran escalinata que simbolitza que és l'entrada al campus de Montilivi. Serà el primer que es trobarà la gent», explica, orgullós, Mundet. Mentrestant, i fins que aquest somni no sigui realitat, els estudis de turisme, publicitat i relacions públiques continuaran compartint aules amb els estudis de la facultat de lletres i a la seu provisional al carrer d'Alemanys, número 4. «No tenim tots els espais que voldríem, però no tenim cap problema per trampejar la situació i aguantar aquests dos anys», indica Mundet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.