Educació fa obres de reforma i millora en 63 centres educatius de la demarcació

Aquestes actuacions en 50 escoles i 13 instituts suposen una inversió de prop de 4 milions d'euros

Les obres es duran a terme aquest estiu, aprofitant l'aturada de les activitats escolars als centres educatius. Però segons ha advertit Educació, si bé està previst que les obres estiguin enllestides abans que s'acabi l'any, algunes podrien allargar-se durant el primer trimestre del curs 2009-2010, en funció del tipus d'actuació de què es tracti.

Les reformes, adequacions i millores són actuacions de condicionament de centres o de manteniment que poden anar des d'una ampliació d'algunes aules a la pintada de tot l'edifici, l'arranjament de les façanes, la redistribució del centre o la millora dels accessos i la instal·lació d'ascensor. A tall d'exemple, i segons fonts d'Educació, es faran reformes a la façana del CEIP Quatre Vents de Blanes, es repararà la instal·lació solar tèrmica a l'IES Montsoriu d'Arbúcies i es repararà la coberta de l'escola de Mieres. A les Planes d'Hostoles, un grup de pares de l'escola Sant Cristòfol participa activament, i voluntàriament, en les tasques de manteniment del centre, segons va explicar ahir l'alcalde.

Les obres RAM que es fan a la demarcació de Girona formen part de les 579 actuacions d'aquestes característiques programades a tot Catalunya amb vista al curs escolar i suposen una inversió global de 63.901.584 euros.

Les poblacions que concentren un nombre més elevat d'actuacions són Girona, on es faran obres a quatre escoles i un institut, i Figueres i Roses, amb dos centres d'infantil i primària i un IES, respectivament.

Per serveis territorials, Barcelona és la ciutat que rep una injecció més gran de diners per a obres de manteniment, amb prop de 38 milions d'euros. En canvi, no és la zona on es fa una quantitat més gran d'actuacions, ja que se n'hi fan 52. De fet, el nombre més elevat d'actuacions es concentra a les comarques barcelonines, amb 69, seguides immediatament per les gironines.

Ampliacions

Si bé no formen part de les obres anomenades RAM perquè són de més envergadura, hi ha altres centres educatius amb obres d'ampliació. Aquest és el cas de l'IES Riudaura, del CEIP Pedra Alta de Santa Cristina d'Aro i de l'IES de Palafrugell.

gironès

Al Gironès queda pendent l'ampliació del CEIP Forn d'Anells, de Fornells de la Selva, i l'ampliació del CEIP Madrenc, de Vilablareix, i el nou IES. El nou CEIP de Quart s'ampliarà de dos a tres mòduls. A Salt, l'escola Les Deveses no iniciarà el curs a l'antic institut Vallvera per problemes burocràtics.

baix empordà

A.V
El col·legi La Sínia, de Sant Antoni de Calonge, tindrà un pati nou amb vista al proper curs, ja que l'actual serà ocupat per la llar d'infants del poble. A més, també es preveuen obres a l'altre centre, el Mare de Déu de la Mercè; sense oblidar més actuacions de reforma i ampliació en vuit centres més de la comarca.

alt empordà

L'obra més important és la construcció a l'Escala de l'edifici on hi ha d'haver el CEIP Esculapi. A Figueres ha començat la reforma de les Escolàpies, que no estarà acabada fins al curs 2010-2011. L'obra consisteix a fer aules i una sala polivalent on hi havia la capella, que serà més petita.

garrotxa/pla estany

A la Garrotxa destaca la instal·lació d'un mòdul a l'escola de les Planes, ja que no es pot afrontar ara la construcció d'un edifici nou. S'ha descartat ampliar l'actual, que està catalogat. S'instal·len mòduls al Morrot d'Olot i al Verntallat de la Vall d'en Bas. Hi ha obres a Besalú i Mieres. Totes van a bon ritme.

ripollès

Al Ripollès hi haurà l'última reforma de les aules a l'antiga Abadessa Emma, de Sant Joan de les Abadesses. S'hi habilitaran quatre aules noves, coincidint amb el fet que tots els alumnes de primària ja estaran al Mestre Andreu. A la resta d'escoles de la comarca, els treballs són de manteniment, com a Camprodon.

selva

La situació a la comarca no ha variat respecte a les previsions que ja s'havien fet, i centres com el Sa Forcanera de Blanes continuaran un any més en mòduls. A Riudarenes continuen les obres i a la zona de la costa es treballa per fer nous equipaments que solucionin els dèficits actuals.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.