La Universitat de Girona crea una fundació per projectar els estudis de medicina a l'exterior

El projecte s'ha engegat amb una aportació inicial de 70.000 euros de Caixa Girona

Aquesta fundació privada engega motors amb un capital inicial de 70.000 euros de Caixa Girona i està oberta a les possibles aportacions que altres entitats bancàries, institucions i particulars vulguin fer-hi. I és que un dels objectius d'aquesta fundació és desenvolupar un seguit de projectes vinculats a la Facultat de Medicina que no es podrien fer amb els pressupostos públics de la UdG, segons va explicar la directora, Marta Aymerich, encarregada de la secretaria de la fundació. En aquest sentit, una de les iniciatives és crear beques perquè els estudiants facin estades internacionals en altres universitats o en altres hospitals per completar la seva formació. Així mateix, es pretén que el professorat faci també estades a l'estranger per aprofundir en la metodologia d'aprenentatge basada en problemes. «Volem crear un equip de referència en aquesta metodologia», va indicar Aymerich. Un altre dels puntals d'aquesta fundació és la recerca, i en aquesta vessant s'aposta per la recerca útil, és a dir, la recerca que té una aplicació clínica. Es vol crear també un consell cientificoacadèmic internacional d'alt nivell, integrat per persones de prestigi internacional reconegut en els àmbits de la docència, recerca i innovació en ciències de la salut. I un altre dels projectes, que ha estat batejat amb el nom d'Àgora UdG Medicina, és la creació d'un punt de trobada entre grups de recerca i empreses interessades en l'economia del coneixement.

«La fundació ha de jugar un paper cabdal en l'encaix dels estudis de medicina i biomedicina de Girona a la resta de Catalunya, de l'Estat i de fora de l'Estat», va declarar Geli. «Obrir les portes del món als estudiants i no deixar-los tancats a Girona», va concloure la rectora de la UdG. «Es tracta de treballar conjuntament amb la resta del país i entrar a formar part de la xarxa de biomedicina de Catalunya», va afegir Aymerich. L'acte de constitució es va fer al Parc Científic i Tecnològic.

ELS PATRONS

Presidència.
Anna Maria Geli. Rectora de la Universitat de Girona. Catedràtica de didàctica de les ciències experimentals de la UdG
Vicepresidència.
Manel Serra. President de Caixa de Girona. Llicenciat en ciències econòmiques, polítiques i comercials per la UB
Secretària.
Marta Aymerich. Directora de la Fundació UdG Medicina i professora associada de la UdG, on dirigeix el grup de recerca Laboratori de medicina translacional.
Vocalies.
Ramon Brugada. Degà de la Facultat de Medicina de la UdG i director del Centre de Genètica Cardiovascular de la UdG. Cardiòleg a l'hospital Josep Trueta de Girona.
Pere Condom. Director del Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Doctor enginyer i màster en gestió empresarial.
Joan Rodés. Catedràtic de medicina de la UB i director de l'Institut d'Investigació Sanitària Clínic-IDIBAPS. Doctor Honoris Causa per la UdG.
Josep Maria Antó. Professor titular de medicina de la Universitat Pompeu Fabra. Dirigeix el Centre de Recerca d'Epidemiologia Ambiental, situat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.
Francesc Gòdia. Catedràtic d'enginyeria química de la UAB i comissionat de la rectora per a biotecnologia i biomedicina.
Guillem López-Casanovas. Llicenciat en econòmiques i en dret per la UB i doctor per la Universitat de York (Regne Unit). Conseller del Banc d'Espanya.
Antoni Esteve. Doctor en farmàcia per la UB. Presideix la companyia farmacèutica Esteve des del 2005. I des de l'any 2003 presideix el consell d'administració del Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.