Es dispara la demanda per entrar als estudis de la facultat de Dret de la UdG

El curs que ve s'implanten els graus a Dret, Criminologia i Ciències Polítiques i de l'Administració

Tot i que en comparació amb el curs passat la facultat de Dret ha incrementat l'oferta de places en 40, i aquestes han passat de 250 a 290, la demanda ha estat molt superior. «En termes quantitatius, tenim un resultats excel·lents. Difícilment podríem estar-ne més contents. A hores d'ara, hem crescut, en comparació amb l'any passat, un 150% en sol·licituds de primera opció, comptant com a primeres opcions les que ho són i els casos en què es renuncia a opcions anteriors per matricular-se d'alguns estudis de la facultat», exposa Arbós. Segons ha concretat el degà, a dret, han passat de 95 preinscripcions en primera opció l'any passat a 145. A criminologia, de les 60 places que s'oferien ja hi ha 50 persones matriculades i més de 120 preinscripcions. A ciències polítiques i de l'administració han formalitzat la matrícula, de moment, 40 persones.

Fruit d'anys de treball

Arbós explica que la situació actual no és un èxit d'ara. «Fa molts anys que intentem fer-ho bé. En el passat, la facultat va resistir menys malament potser que d'altres la caiguda demogràfica, perquè va decidir diversificar titulacions, de manera que ara ens trobem que cada titulació per si mateixa té un reconeixement públic», exposa.

Quant a la capacitat per acollir aquest increment d'alumnes, el degà afirma que no hi haurà problemes d'espai. «No tindrem gent asseguda als passadissos», afirma. No obstant això, creu que s'hauran de fer esforços per adaptar els espais actuals a un nou format de docència, amb un tipus de mobiliari mòbil. I quant a infraestructures, recorda que la facultat de Dret de la UdG és l'única de l'Estat espanyol que disposa d'una sala de vistes per fer simulacions de judicis.

Un any de transició

Pel que fa a la implantació dels graus del pla de Bolonya, Arbós qualifica el pròxim curs com de «transició». «És un any en què es deixa d'oferir el primer curs de llicenciatura de dret, el primer curs de la diplomatura de gestió i administració pública i el primer curs de segon cicle de ciències del treball i de criminologia. Ciències polítiques i de l'administració és la titulació que succeeix la diplomatura de gestió i administració pública. I farem els darrers cursos de les llicenciatures de ciències del treball i de criminologia», indica Arbós.

Enmig d'aquests canvis, i a desgrat dels responsables de la facultat de Dret, s'ha hagut de deixar pel camí, i potser per més endavant, el grau de relacions laborals. «Hem hagut de fer mans i mànigues, perquè les regles del joc que teníem eren administrar els recursos públics. I era materialment impossible oferir quatre cursos complets de grau de les quatre titulacions. Si en el futur tinguéssim més recursos, la titulació de relacions laborals és una cosa que tenim damunt la taula», raona el degà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.