Educació adjudica 101 places per a substituts per al curs vinent, i per primer cop ho fa només per internet

En els pròxims dies es completarà el procés per a substitucions de menys d'un any

De les 101 places de què disposava Educació, 67 van ser per a primària i 34 per a secundària, unes xifres que segons Otero són similars a les de l'any passat. Es tracta només de les places destinades a substitució per a tot el curs escolar, i a jornada completa. Per primera vegada aquest procés es va fer tan sols a través d'internet, i perquè no hi hagués problemes amb el servidor i evitar un col·lapse del sistema, es van esglaonar les adjudicacions al llarg del dia, i en funció de la demarcació. Així, en el cas de les comarques gironines, els interessats van haver d'esperar a la tarda, primer per a les persones substitutes i després per a les de reserva.

Futur calendari

El procés per a aquestes places es repetirà l'1 de setembre, per si no s'han cobert totes les places. El dimecres 2 de setembre s'adjudicaran, també només per internet, les places de substituts per a jornada sencera però amb una durada inferior a la del curs sencer. El 4 de setembre es repetirà el procés. Finalment, el 7 de setembre serà el torn de les substitucions que no siguin de jornada sencera. Això es repetirà el 9 de setembre.

D'altra banda, el director dels serveis territorials del Departament d'Educació també va explicar ahir que en els pròxims dies es resoldran els casos d'interins que van reclamar. Segons Andreu Otero, a final d'aquest mes s'han de solucionar els casos, després que les places d'interins es van adjudicar durant el juliol.

Els sindicats, vigilants

Els sindicats van afirmar ahir que estaran vigilants per la reducció del nombre de places convocades que podria fer Educació. Segons Víctor Sánchez, de CCOO, encara no tenen dades de si han disminuït els nomenaments, si bé tot sembla indicar que és així: «Estem detectant que s'han ajustat les plantilles a molts centres, per la retallada de despeses.» Per Sánchez, els problemes poden sorgir sobretot en l'FP. D'altra banda, Roser Font, d'UGT, es va referir al fet que el procés per adjudicar les places es faci només per internet, ja que si bé admet es guanya en comoditat, creu que «no hi ha tant de joc per escollir plaça». Aquest diari no va poder contactar ahir amb l'USTEC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.