Les escoles gironines tenen el nombre més alt de Catalunya de mòduls prefabricats

N'hi haurà 232 d'instal·lats als centres de la demarcació

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha defensat les construccions modulars perquè vetllen pel «dret a l'educació dels alumnes i perquè totes són dignes». L'important, però, pel conseller, és que al darrere de tots els centres que en aquests moments es veuen obligats a impartir les classes en barracons hi hagi un pla per construir un nou centre. Segons les dades facilitades pel mateix conseller, les comarques gironines són les que tenen més mòduls prefabricats instal·lats de Catalunya, en concret 232. Cal tenir en compte que el còmput es fa en base a l'àrea d'influència dels serveis territorials del departament, així a les comarques barcelonines es distingeix entre l'àmbit metropolità (68 barracons), el Maresme-Vallès Oriental (159) i el Vallès Occidental (23). El mateix passa a altres demarcacions, com Lleida –43 mòduls a Lleida i 106 a la Catalunya Central– i Tarragona –169 al Camp de Tarragona i 15 a les Terres de l'Ebre–. En total, a Catalunya hi haurà 1.046 mòduls prefabricats.

Segons les dades de Maragall, el CEIP Sa Forcanera de Blanes és el centre amb més aules de barracons. Altres centres que continuaran amb aquest sistema, en espera que es faci el nou edifici, són el Domeny de Girona, l'IES Ridaura de Castell d'Aro i el CEIP Montserrat Vayreda de Roses. Carme Casacuberta, directora del CEIP Domeny, afirma que «no hi ha cap diferència» entre funcionar en mòduls en l'edifici ja construït. Per la directora, els problemes en alguns centres poden sorgir si han de conviure les classes i les obres si s'amplien els centres. «Jo crec que quan es barreja, sí que sembla que alguns alumnes hagin d'anar al racó dels barracons, però aquí estem molt bé.», declara.

Centres nous, a punt

Es preveu que la posada en marxa del curs escolar coincidirà amb la inauguració de vuit escoles i instituts a les comarques gironines, més l'ampliació de dos centres nous. Les obres, en principi, van com estava previst i, així, avui ja es farà entrega de l'àrea d'infantil de l'Aldric de Cassà per començar-hi el curs, mentre que la part de primària s'haurà d'esperar uns mesos, almenys fins al novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.