Catalunya és l'únic lloc de l'Estat on les famílies hauran de pagar l'ordinador portàtil escolar

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, va demanar ahir a la Generalitat que garanteixi prou beques perquè cap alumne de cinquè de primària es quedi sense ordinador portàtil per raons econòmiques. Catalunya és l'únic territori de l'Estat que preveu que les famílies es facin càrrec del 50% del cost d'aquests aparells, tot i que el govern de la Generalitat ja ha anunciat que concedirà beques a les famílies amb rendes baixes. A la resta de comunitats autònomes, els portàtils seran de franc. Gabilondo va defensar la gratuïtat com una mesura per garantir la igualtat d'oportunitats.

Les declaracions del ministre van tenir una resposta ràpida del conseller d'Educació, que ahir va defensar el pla de digitalització impulsat pel seu departament i va recordar que un 20% dels alumnes tindran ordinadors de franc a través de beques. En total, el govern català destinarà aquest any 30 milions d'euros a finançar el 50% del cost dels portàtils dels alumnes que els necessitin, i que no l'hauran de pagar en cas que pertanyin a famílies amb rendes baixes. Aquests diners també es destinaran a pagar les llicències dels continguts digitals, la formació del professorat i la instal·lació de la infraestructura que necessiten les escoles.

Tot i que els centres podran decidir el model que trien, i que haurà de ser igual per a tots els alumnes, el Departament ha recomanat un portàtil que costa 300 euros, la meitat dels quals els hauran d'aportar les famílies, que també s'hauran de fer càrrec del manteniment que puguin necessitar els aparells.

LA FRASE

ERNEST MARAGALL
conseller d'educació
«El de digitalització de les aules és molt més que un pla pilot i afectarà al conjunt del sistema en tres o quatre anys»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.