El Tecnocampus de Mataró tindrà els motors a punt per quan se surti de la crisi

Ho diu el secretari d'Universitats en la visita a l'obra, que d'aquí a un any unirà empreses i coneixement

Si les previsions no fallen i es compleixen els terminis, el Tecnocampus de Mataró estarà funcionant el setembre de l'any que ve. Així ho va recordar l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), en la visita d'obres que va tenir lloc ahir al matí per mostrar el projecte al secretari d'Universitats, Màrius Rubiralta. El parc tecnològic que s'està construint al polígon del Rengle ha de servir per unificar en un mateix espai i aprofitar el coneixement que es genera a les dues universitats de la ciutat amb l'experiència i innovació de les empreses. «Estarà enllestit en el moment que hi hagi una inflexió econòmica, que serà quan més es necessitaran estructures que dinamitzin, com aquesta, un nou model econòmic», va apuntar Rubiralta. Segons va dir, el parc tecnològic vol transformar el model de la ciutat perquè serà «l'agregació de totes les iniciatives que conformen un nucli de gravetat d'un ecosistema d'innovació i educació». El responsable polític va recordar que els països nòrdics ja treballen d'aquesta manera i que Mataró i Catalunya «han d'estar orgullosos del projecte».

Graduat d'infermeria

A nivell educatiu, a més del trasllat de les dues escoles universitàries de la ciutat, el Tecnocampus està preparat per acollir un graduat d'infermeria vinculat a l'hospital de Mataró. L'alcalde, Joan Antoni Baron, va assenyalar ahir que ara per ara es disposa d'espai suficient per, com a mínim, portar a terme la primera fase. Baron no va descartar la possibilitat que en un futur es pogués derivar cap a una facultat de medicina i, en tal cas, la seva ubicació s'hauria de tornar a valorar.

Començament a mig gas

Els primers inquilins del Tecnocampus seran, segur, els universitaris, que el curs vinent s'han de traslladar ja al nou edifici. S'hi han de trobar els alumnes de l'Escola Universitària del Maresme i de la Politècnica. Les empreses està previst que s'hi vagin instal·lant progressivament. De fet, un dels espais compromesos no estarà del tot acabat fins d'aquí a un any, i la mateixa presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica, Alícia Romero (PSC), ha explicat que les instal·lacions estaran en una ocupació d'entre el 50% i el 60% quan es posin en marxa d'aquí a un any. En la visita d'obres feta ahir, Alícia Romero va recordar que les empreses que hi estiguin interessades s'ubicaran a les dues grans torres que presidiran el complex. Segons va afirmar, «hi ha moltes empreses interessades, i algunes d'internacionals». La tria dels futurs inquilins del Tecnocampus es farà mitjançant un concurs públic, que està previst que es convoqui a finals d'aquest any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.