Més de 2.600 dels 6.000 preinscrits a les escoles oficials d'idiomes en queden fora

La majoria estan en reserva i hauran d'esperar que alguns dels admesos renunciïn a la plaça per poder entrar

Gairebé el 45% dels preinscrits a les EOI de la demarcació de Girona de moment no han obtingut plaça i hauran d'esperar que alguns dels acceptats renunciïn a les seves per poder-hi entrar. La majoria de peticions que les escoles no han pogut absorbir són les de cursos d'anglès.

EOI de Girona

A l'escola oficial d'idiomes de Girona havien rebut 3.525 preinscripcions per 1.795 places vacants. D'aquesta manera, 1.730 preinscrits s'han quedat sense plaça. Aquestes places vacants es distribueixen de la manera següent segons l'idioma: anglès (531), francès (340), alemany (310), rus (177), àrab (151), italià (118), català per a estrangers (98), espanyol (70). Tot i que en llengua anglesa és on hi ha més vacants, també és on hi ha més preinscrits que s'han quedat sense plaça, segons explica Maneu.

EOI de Figueres

A Figueres s'han admès 404 preinscrits i s'han deixat en espera 273 sol·licituds. La xifra de no admesos són 87. En anglès hi ha més gent en reserva que no pas admesos, 213 per 199, i hi ha 78 persones no acceptades. En francès hi ha 132 admesos, 60 en reserva i 9 no acceptats. Totes les 73 preinscripcions d'alemany s'han acceptat.

EOI de Sant Feliu

S'han admès 248 dels preinscrits, però 309 han quedat en reserva i 4 no han estat admesos. Pel que fa als idiomes, en anglès s'han admès 157 persones, però 234 han quedat en reserva i 4 no s'han admès. En francès hi ha 54 admesos i 64 persones en espera per si algun dels admesos renuncia. Quant a l'alemany, hi ha 37 admesos i 11 persones a la reserva.

EOI de Banyoles

Les places que ha pogut oferir l'escola de Banyoles als preinscrits per primer cop són 189. La demanda era, però, superior, i 31 persones han quedat a la reserva i 56 no han estat admeses. En anglès s'han admès 122 preinscripcions i 27 persones hauran d'esperar per si alguns dels acceptats renuncien a la plaça. En francès els admesos són 67, i quatre persones han quedat a la reserva.

EOI d'Olot

L'escola d'Olot ha pogut admetre 174 de les 286 sol·licituds. En reserva hi han quedat 101 peticions i hi ha hagut 11 no admesos. En llengua anglesa s'han pogut proporcionar 107 places per a gent nova, però 78 més han quedat en llista d'espera i onze sol·licituds no han estat admeses. En francès s'oferien 65 places noves, però només s'han pogut admetre 46 de les 69 preinscripcions (les altres 23 estan ara en reserva), ja que les peticions de moment no admeses no coincidien amb els cursos en què quedaven places. Pel que fa a l'alemany, s'oferien 76 places i han entrat tots els 21 preinscrits.

EOI de Blanes

S'han admès 261 preinscrits, mentre que 151 estan en espera. En anglès hi ha 114 persones admeses i 84 en espera. En francès, 98 i 39, respectivament, i en alemany, 49 acceptats i 28 en reserva.

EOI de Ripoll

Van anunciar que no facilitarien places fins d'aquí uns dies.

Xinès i italià, a Olot

JORDI CASAS

La Fundació d'Estudis Superiors d'Olot presenta la nova temporada de cursos d'idiomes, i per primera vegada n'organitza un de xinès i un d'italià. Cal tenir en compte que a la capital de la Garrotxa hi ha una de les comunitats xineses més nombroses del país. Molts dels olotins d'aquest origen treballen en indústries de la ciutat o bé de la comarca de la Garrotxa. El xinès i l'italià s'afegeixen a l'oferta de cursos de tots els nivells d'anglès, francès i alemany que des de fa anys ofereix aquesta fundació pública. Una altra de les novetats s'emmarca en el setantè aniversari de la fi de la Guerra Civil espanyola i l'inici del franquisme. Aquesta és la temàtica central d'un nou cicle de conferències de la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot per aquest curs que proposa sota el lema La memòria per reconciliar-nos amb la història. En concret, constarà de set xerrades. La FES ofereix formació sobre l'empresa, sobre el medi ambient, sobre l'art i la cultura, sobre turisme rural i també formació de postgrau. La majoria de les propostes d'aquesta fundació estan reconegudes amb crèdits universitaris de lliure elecció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.