Un centenar de centres educatius a Girona han començat el curs amb vacants en la plantilla de mestres

Són terços de jornada que el Departament d'Educació no aconsegueix adjudicar

El problema és que no és obligatori acceptar aquestes vacants –la majoria són terços de jornada– i en canvi sí que ho és agafar les jornades completes i les mitges jornades. Això en complica l'adjudicació, segons el Departament d'Educació, tot i que s'estan fent tràmits perquè la situació es resolgui. El cas és que, ara que ja fa una setmana que va començar el curs escolar, hi ha 175 vacants per cobrir a les comarques gironines i hi ha 120 centres educatius afectats, segons una llista que el mateix departament té publicada al seu web i que titula «substitucions de difícil cobertura». Segons aquestes dades, hi ha diversos centres gironins als quals els falta cobrir més d'una vacant. És el cas del CEIP les Mèlies de Vilafant (amb cinc vacants d'un terç de jornada), el CEIP Madrenc de Vilablareix (tres), l'IES Cap Norfeu de Roses (quatre), el CEIP l'Entorn de Porqueres (quatre), el CEIP Àngels Alemany i Boris de Lloret de Mar (cinc), l'IES Montilivi de Girona (cinc), el CEIP Taialà de Girona (sis), el CEIP Montfalgars de Girona (tres), l'IES de Castelló d'Empúries (quatre) i el CEIP Pinya de Rosa de Blanes (tres). La resta de centres tenen una o dues places per cobrir.

Aquesta situació ha provocat crítiques de les direccions dels centres educatius gironins i dels sindicats. Precisament, l'escola de Peralada està esperant que se solucionin les dues vacants que té per cobrir i, si no, es planteja tornar els alumnes a casa. Critiquen que hauran de refer tot l'horari perquè Educació els obliga a ajuntar les dues vacants en una.

Normalitat a Figueres

La direcció del CEIP Josep Pous i Pagès, del barri del Culubret de Figueres, va assegurar ahir que, després de l'alarma fundada en un fals rumor d'un cas de grip A, ahir els alumnes que habitualment assisteixen a classe van anar a l'escola amb normalitat. El centre educatiu, amb una majoria d'alumnes d'ètnia gitana, va començar el curs escolar amb la meitat de nens i nenes. El motiu va ser que una mare va dur un justificant a l'escola per dir que la seva filla no podia anar a classe perquè tenia la grip estacional. Això va fer que s'escampés pel barri de Sant Joan, on viu la comunitat gitana, el rumor que hi havia un cas de grip A, el qual va ser fals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.