Maragall: «No hi ha ni una sola aula a Catalunya sense els docents que li pertoquen»

El conseller inaugura nous edificis a Olot i Santa Coloma

«No hi ha ni una sola aula que no tingui els docents que li pertoquen», va anar repetint el conseller en ser preguntat una i altra vegada per aquest tema. Ernest Maragall responia així i sense voler-ho –«Som a Olot i, ara, toca la inauguració del nou edifici de cicles formatius», va sentenciar–. Abans de reunir-se amb representants de la comunitat eductiva, de les institucions locals i comarcals i de l'empresariat que contracta en pràctiques els alumnes, el conseller va destacar els 31 anys de formació professional a Olot i va posar-la d'exemple per al país, en el moment en què es posen en marxa els centres integrals d'aquest tipus de formació. De la formació professional d'Olot, en va destacar la coordinació entre les institucions i l'empresariat i l'aposta per una educació entesa no només com a recurs, sinó com una maner d'entendre la comarca. Finalment, va destacar el bon moment de la formació professional a Catalunya, amb més de 105.000 matriculats. L'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, va destacar l'important servei de la formació professional als joves i a les empreses, va remarcar la transversalitat amb què es treballa i va agrair la implicació de l'empresariat.

Castell de Farners

j.c

A la tarda, el conseller Maragall va inaugurar l'escola Castell de Farners, que té una plantilla de 20 professors i professores, i 289 alumnes, en sis grups d'infantil i sis grups de primària. La nova escola, de dues línies, es va construir en dues fases: durant la primera es va traslladar l'alumnat de parvulari, i durant la segona, el de primària. L'escola va començar a funcionar a ple rendiment el curs 2008/2009. El Departament d'Educació ha invertit 2.846.200 euros per dur a terme aquesta obra. L'escola Castell de Farners es va crear com a resposta al gran creixement de la població infantil del municipi. Va iniciar l'activitat en mòduls prefabricats durant el curs 2005/2006 amb el nom CEIP de Santa Coloma de Farners. El desembre del 2006 l'educació infantil es va traslladar a l'edifici actual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.