Els alumnes dels instituts ja treballen amb els portàtils a l'aula

Ahir es van acabar de repartir els ordinadors a les quatre aules del Martí Franquès

Ahir a la tarda es van acabar de repartir els últims ordinadors previstos per entregar el curs 2009-2010 a l'institut Martí Franquès de Tarragona. En concret uns 125 alumnes de primer i segon d'ESO podran disfrutar d'aquest pla de desplegament del llibre digital que té previst completar-se l'any vinent. Segons el director del centre, Joan Giné, el fet que no s'hagin pogut donar més ordinadors és perquè de moment només han pogut habilitar quatre classes per instaurar-hi la pissarra digital. Seran vuit les assignatures que s'impartiran a través de la nova metodologia, assignatures que ja es podran cursar telemàticament, i tot i que no s'abandonarà completament el llibre, «els alumnes ja podran fer els deures telemàticament».

Uns 2.150 són els alumnes que ja es podran acollir a la implantació del llibre digital a la demarcació, en concret a les comarques de l'Alt Camp (170), Baix Camp (180), Baix Ebre (147), Baix Penedès (620), Montsià (259) i Tarragonès (778). Una de les problemàtiques principals de la instauració del llibre digitat rau, segons un estudi de la URV, en la necessitat d'un canvi en la metodologia docent i una resolució de problemàtiques infraestructurals i de connectivitat per tal que la iniciativa digital tingui èxit. Aquestes problemàtiques demanen per part del centre una despesa econòmica important. La mesura de moment només s'ha implantat a instituts, però a partir del mes de gener està previst que s'hi incorporin centres d'educació infantil i primària, la qual cosa ha suscitat malestar entre els pares, ja que a part de fer front al cost dels llibres hauran de fer front als 150 euros del cofinançament dels portàtils.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.