L'allau de matriculacions a la nova escola de música pública de Mataró fa perdre alumnes als centres privats

Alguns directors asseguren que tindran fins a un 20% menys d'estudiants

L'allau de matriculacions a la nova escola municipal contrasta amb el nombre de matriculacions que hi ha hagut en alguns centres privats. Els responsables d'aquests centres apunten que el nombre d'inscripcions als seus centres ha caigut entre un 15% i un 20% i, tot i la crisi actual, la majoria ho atribueix a la posada en marxa de l'escola municipal. David Cabezudo, director de l'escola de música Jordi Cabezudo, admet obertament que els han perjudicat greument. «Ens ha marxat gent i hem tingut més baixes de les que són habituals, sense comptar que també ens han pres professors», hi afegeix. I és que, com ell, els directors consideren que tothom que tenia pensat aquest curs fer classes de música ha optat per la municipal. «Aquest any no hi ha hagut una afluència massiva com altres anys», explica també Imma Planas, responsable d'un altre centre privat que porta el seu nom. Planas lamenta que l'Ajuntament no hagi comptat amb les escoles que fa anys que treballen la música, i que no s'hagi afavorit cap tipus de concert ni col·laboració.

La regidora d'Educació, Conxita Calvo, recorda que quan es va presentar el projecte als centres privats ja es va dir que «hi havia lloc per a tothom» i que, en tot cas, l'escola municipal naixia amb la ferma voluntat de trobar nous públics i d'acostar la música a gent que fins ara no s'hi havia apropat per diverses raons. «Són processos lògics però la gran majoria d'alumnes són nous i s'incorporen per primer cop a l'aprenentatge musical», defensa la regidora.

Més de 800 persones matriculades

L'1 d'octubre la nova escola municipal de música de Mataró començarà les classes amb 826 alumnes. El nombre de matriculacions ha superat les previsions més optimistes i la regidora Conxita Calvo creu que és un bon indicador de la necessitat que tenia la ciutat d'aquests ensenyaments artístics. Calvo també defensa el model descentralitzat que té l'escola i que ha permès afavorir l'èxit. La major part de les matrícules són per al programa d'iniciació adreçat a nens d'entre quatre i dotze anys. Pel que fa als instruments més demanats, han estat el piano, la guitarra i la guitarra elèctrica. La seu central de l'escola serà a l'institut Miquel Biada, però hi haurà quatre subseus i les aules d'iniciació estaran repartides entre disset escoles diferents de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.