LES IMATGES

La UdG té matriculats 3.000 alumnes nous aquest curs, un 17% més que l'anterior

La Universitat de Girona ja ha començat a implantar 35 graus, 4 dels quals són de nova creació i ja són plens

Els estudiants de segon de medicina van ser els primers de començar les classes, el 7 de setembre. El gros d'estudiants va fer-ho al cap d'una setmana, el dia 14: els de l'escola politècnica, primer de medicina, l'escola d'infermeria, de turisme, ciències, dret i alguns estudis d'educació i psicologia. El dia 21 els va tocar el torn als alumnes d'econòmiques i empresarials, i demà ho faran els de lletres.

En aquests moments, entre els alumnes de les diferents facultats de la UdG i dels centres adscrits hi ha 3.006 matriculacions de nou accés formalitzades, un 17% més que en la mateixa època del 2008. Aquestes dades són, però, provisionals i les definitives (que inclouran tots els cursos, pla antic, pla nou, màsters, doctorats i les reassignacions de setembre) es disposaran a finals d'octubre. La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, ha manifestat que la universitat està molt satisfeta amb els resultats de les noves matriculacions, que atribueix, d'una banda, al fenomen generalitzat d'increment del nombre d'estudiants universitaris per la crisi i, de l'altra, al fet que l'oferta de graus i noves titulacions «són una proposta molt encertada». «L'increment del nombre d'alumnes a la UdG és superior que el la resta de Catalunya, i això vol dir que l'oferta de la UdG està en sintonia amb el que demana la societat», diu Geli.

La UdG té el 80 per cent de l'oferta acadèmica adaptada a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), amb un total de 35 graus. Si es tenen en compte, a més, els màsters (31), que estan adaptats al 100%, es pot dir que nou de cada deu titulacions són aquest curs de format europeu.

En relació amb els nous graus, hi ha quatre estudis que no deriven d'antigues titulacions i que han tingut una bona acollida. Es tracta dels estudis de comunicació cultural, amb 40 places d'oferta i 44 alumnes matriculats; biotecnologia, amb 60 places i 59 matriculats; ciències polítiques i de l'administració, amb 70 places i 61 matriculats, i criminologia, amb 60 places i 69 matriculats.

La inauguració oficial del curs acadèmic tindrà lloc el dia 13 d'octubre a l'Aula Magna de la Universitat de Girona, a l'església de Sant Domènec. La UdG està pendent de la confirmació del conferenciant.

Un postgrau «on line» i un de presencial

La Fundació UdG ha presentat un diploma de postgrau en comerç i negocis internacionals que es farà on line a partir del 15 de novembre i que durarà fins al 15 de juliol del 2010; en aquest cas, tindrà un equip docent format per professionals internacionals de primera línia. Entre els professors, els organitzadors destaquen la presència de Pedro de la Peña, directiu de la central Deutschbank, a Londres; la japonesa Kumiko Tokuhara, membre de la divisió de la propietat intel·lectual de Sony; la coreana Jae Sun, advocada a Farewell Firm; el xilè Javier Jarque, exinspector d'Hisenda; Daniel Creus, informàtic de l'Oxford Brokes University; i Vicente Poquet, enginyer a la Foster Wheeler de Madrid. D'altra banda, la UdG ha organitzat la quarta edició del postgrau en participació ciutadana i comunicació. El postgrau té com a objectiu contribuir a formar gestors públics, tant des de la vessant política com tècnica, en les diverses dimensions comunicatives i participatives. Aquest any, els professionals de l'administració disposaran d'una beca del 50% de la matrícula per tal d'incentivar la seva participació. La sessió inaugural del curs serà el dia 27 de novembre i el curs durarà fins al 2 de juliol del 2010. La matrícula estarà oberta fins al 23 de novembre. Experts professionals del món de la participació ciutadana com ara Fernando Pintado, subdirector general de participació en l'àmbit local de la Generalitat, hi participaran com a docents. L'assessor de comunicació, Ferran Ramón Cortés, introduirà els alumnes en el món de la comunicació.

Beques de recerca

Anna Alberni, investigadora ICREA a l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes, i Miquel Costas, professor titular d'universitat i investigador ICREA Acadèmia en catalitzadors biomètics, han estat guardonats amb les prestigioses beques europees anomenades Starting Grants. Amb aquestes dues beques, d'1,25 milions d'euros de mitjana cadascuna, la UdG es posiciona en el mapa de la recerca europea. Aquestes beques les concedeix el Consell de Recerca Europeu (ERC) a 237 joves investigadors europeus, entre els qual figuren Alberni i Costas. En aquesta segona edició d'aquest tipus de beques, el Consell va rebre un total de 2.503 sol·licituds. En el mapa estatal, només Saragossa i Girona han assolit aquests resultats. L'organisme pretén estimular l'excel·lència científica donant suport als científics més creatius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.