Els veïns de Sant Andreu demanen més centres educatius al barri

Un miler de persones van participar en un acte reivindicatiu, ahir al matí

«Ha estat un èxit total», valorava ahir Albert Palomo, un dels veïns de Sant Andreu que van convocar l'acte reivindicatiu a la plaça del Comerç. Els ciutadans van recollir 500 signatures per a la seva causa: més escoles bressol, escoles i instituts. Una tamborinada de la colla de l'escola Eulàlia Bota, una xocolatada i una pancarta reivindicativa amb les signatures dels nens van servir per demanar els equipaments escolars. El creixement del barri durant els darrers anys no ha anat acompanyat d'inversió en centres educatius, segons els veïns.

Actualment, a Sant Andreu hi ha sis escoles públiques, dues llars d'infants i un sol institut. L'oferta és «totalment insuficient», segons els veïns, que qualifiquen de «deficient» la planificació de l'administració pel que fa a places escolars; aquest fet ha comportat un augment del nombre de línies i d'alumnes per aula durant els darrers cursos escolars. Per evitar que el curs 2010/2011 es repeteixin els problemes, els veïns han iniciat ja les protestes. «Volem que aquest tema es resolgui ja i prevenir que en la preinscripció de l'any que ve estiguem en la mateixa situació; s'ha d'actuar amb temps», diuen els veïns, que reclamen «una escola pública de qualitat i proximitat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.