Esade inaugura el nou campus de Sant Cugat adaptat totalment al pla de Bolonya

«Inspirant futurs», nou eslògan de l'escola de negocis, que aplega 1.500 alumnes al nou campus

«En situacions d'incertesa com les actuals són més necessàries que mai infraestructures que inspirin futurs, amb visió emprenedora i de suport actiu a les empreses». Una d'aquestes infraestructures és el nou campus que l'escola de negocis Esade va inaugurar ahir a Sant Cugat del Vallès. A més a més de l'escola, el nou campus disposa d'un edifici en què hi ha oficines i empreses dedicades a la innovació, la qual cosa el configura, en paraules del director general d'Esade, Carlos Losada, com «un dels nostres somnis, el campus del segle XXI protagonitzat pel diàleg intercultural, el coneixement, la creativitat, la innovació i el desenvolupament». És el conjunt d'aquest campus el que per Losada és «l'exemple del compromís ferm i decidit amb el futur del nostre país i la millora de la nostra societat que té Esade».

Al nou campus de Sant Cugat hi ha 1.500 alumnes de 38 nacionalitats diferents, i les noves instal·lacions han estat dissenyades per impartir els estudis seguint els criteris del pla de Bolonya, en què imperen les classes pràctiques i els treballs en grup en detriment de les classes magistrals i en què es busca un contacte directe entre els estudiants i el món laboral. L'escola disposa de 38 aules i 5 aules informàtiques distribuïdes en els 16.500 metres quadrats que ocupa l'escola, la zona empresarial disposa de 44.800 metres quadrats i el gener del 2010 entrarà en funcionament la residència universitària per a estudiants internacionals de 5.260 metres quadrats. L'exclusivitat del campus de Sant Cugat també es nota en les matèries que s'imparteixen, ja que només en les noves instal·lacions de Sant Cugat és on es pot cursar el màster en direcció internacional, que ha estat considerat el número 1 al món per la revista Financial Times, orientat a la mobilitat internacional dels estudiants.

Els prínceps d'Astúries, amb l'educació

El nou campus va ser inaugurat ahir pels prínceps d'Astúries, Felip i Letícia, que ja van assistir l'any passat a la celebració del 50è aniversari d'Esade. Ahir, a Sant Cugat, els prínceps van reiterar la importància de «l'educació i la formació universitària per impulsar el creixement econòmic i el benestar social en un context complex, difícil i canviant com aquest en què estem immersos», va assenyalar el príncep.

Els prínceps d'Astúries arribaven ahir a Sant Cugat procedents de Lleida, on amb la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, van inaugurar el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida després de més de quatre anys d'obres per convertir les antigues casernes militars del turó de Gardeny en un equipament de referència internacional en investigació. A diferència de Sant Cugat, on una vintena de persones van esperar fins a dues hores per veure i saludar els prínceps, a Lleida, Felip i Letícia van ser rebuts amb xiulets i crits per una trentena de joves independentistes que un fort dispositiu policial va mantenir allunyats de la comitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.