Els turistes posen bona nota a la platja de Pineda, però reclamen millores a guinguetes i lavabos

El municipi fa una enquesta com a titular de la marca de Turisme Familiar

Un 90% dels turistes enquestats aquest estiu a Pineda valoren satisfactòriament la seva estada al municipi, segons les dades facilitades per la regidoria de Comerç i Turisme. El consistori va dur a terme una enquesta a 2.000 clients d'hotels i càmpings locals com a requisit per ser destinació de Turisme Familiar. Malgrat aquest alt nivell de satisfacció, entre els punts a millorar hi ha la reducció dels residus sòlids dins i fora de l'aigua i l'oferta complementària a la platja, com ara guinguetes i lavabos. Per àmbits, la gran majoria d'enquestats opina que la qualitat de l'aigua del mar és des de satisfactòria fins a molt satisfactòria i gairebé un 50% està força satisfet. Tot i això, el punt negre se l'endú la presència d'excrements de gossos, «que sembla que són presents no tan sols a l'aigua sinó també a la sorra i a les zones verdes del passeig marítim».

Sorra de bona qualitat

Pel que fa a la sorra, el 81% dels enquestats consideren que té una bona qualitat i aquells que no n'estan satisfets ho argumenten per la presència de burilles i pedres. D'altra banda, pel que fa a l'oferta complementària de la platja, les dutxes i els rentapeus tenen la valoració més alta, els bidons i les papereres que s'han instal·lat aquest any també treuen bona nota i els enquestats consideren que hi ha pocs lavabos. «Les guinguetes són clarament un component de l'oferta turística a millorar, perquè un 31% dels enquestats es mostra entre poc satisfet i insatisfet», apunten els resultats de l'enquesta.

Una altra de les medalles que es poden penjar els responsables del turisme local es troba en l'apartat de salvament i seguretat a les platges. El servei de salvament i socorrisme ha estat ben valorat per gairebé el cent per cent dels turistes enquestats. En aquest mateix sentit, el nivell de satisfacció dels turistes amb la Seguretat Ciutadana és molt alt, el 98% estan satisfets, destacant que un 51% d'aquests està força satisfet. Precisament la seguretat és un dels elements on les destinacions turístiques familiars hi posen més esforços arrel que les famílies tenen aquest aspecte com a prioritari a l'hora de triar per les vacances. Finalment, les activitats esportives complementàries han obtingut una bona valoració del 85% dels enquestats, tot i que un 15% dels enquestats estan entre poc satisfets i insatisfets. L'Ajuntament valora positivament les dades perquè només un 2% dels enquestats es declaren insatisfets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.