VIDRERES (Selva)

Festa petita

Allò de l'olla grossa dins la petita

En incloure una festa del cava i el salsifí dins la festa petita de Vidreres, és com si es fes palès allò que es diu d'una celebració tan espectacular: que es posa l'olla grossa dins la petita. I és que en aquest poble selvatà, a més dels actes i activitats propis de la festa en honor de sant Iscle i santa Victòria, en aquesta edició hi queda englobada la que es dedica al tubercle més típic de l'horta de la zona. Per això es fan tastos i també el ja habitual concurs de cuina amb salsifins.

Pel que fa al cava, tot i que a Vidreres no n'hi ha producció, sí que és una de les poblacions que, durant dècades, van figurar dalt de tot del rànquing de consum de cava de l'estudi sobre vendes elaborat per Freixenet i Codorniu. Per aquesta raó, cava i salsifins s'apleguen en una festa i comparteixen protagonisme.

Pel que fa a la festa petita, cal destacar la importància que la majoria dels actes o activitats es facin a les dependències del casino La Unió. Un edifici rectangular d'una sola planta, que data del 1891. Es va construir com a local social de l'entitat anomenada La Unió, constituïda el 1866 i que agrupava bàsicament els tapers.

13, 14, 15 i 21 de novembre. Actes i activitats a diferents escenaris del poble.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.