La Fira de Santa Llúcia troba el seu lloc

Es reordenaran les 273 parades al pla de la Catedral, amb una estructura que pretén ser definitiva

Les 273 parades que formen part de la tradicional Fira de Santa Llúcia estaran concentrades al pla de la Catedral. Hi estaran enguany amb una nova ordenació de parades i es preveu que aquesta fórmula sigui l'estable per als anys vinents. D'aquesta manera es deixen enrere els debats, especialment encesos l'any passat, sobre possibles trasllats d'una part de la fira a l'avinguda de Francesc Cambó (davant el mercat de Santa Caterina) o als carrers de darrere de la catedral.

Segons ha avançat l'Associació Fira de Santa Llúcia, el canvi més substancial d'enguany és que les 53 parades d'artesania que fins ara eren a la banda de la muralla es traslladen a l'altre cantó, a tocar de la Via Laietana, on ocupen una zona d'aparcament de motos que s'elimina, a prop de la sortida a peu del pàrquing que hi ha en aquest punt. A més, l'Ajuntament elimina disset parades flotants (disset llicències del sector de verd nadalenc) que cada any se sortejaven. Albert Deulofeu, nou president de l'associació, ha reconegut que en un primer moment no estaven d'acord amb la mesura. Veient, però, que això permetia «reestructurar la fira i donar cabuda a tothom a l'avinguda de la Catedral», van decidir accedir-hi. «Al final s'ha pactat una bona solució», assegura convençut Deulofeu.

Tot plegat es tradueix en el reajustament de l'emplaçament d'algunes parades dels sectors de pessebres (que té 122 parades en total) i de verd nadalenc (que en té 94). Els venedors també destaquen que la reordenació permetrà millorar la seguretat i la comoditat dels visitants en els accessos. Per localitzar millor les parades, també se'n canviarà la numeració.

Santa Caterina

L'any passat hi va haver nombroses queixes dels comerciants del barri de Santa Caterina. Denunciaven que s'havien convertit en la zona de serveis de la fira, ja que quedaven afectats per l'augment de trànsit i de motos aparcades, i que, en canvi, no en rebien cap benefici, sinó més aviat al contrari. Això va motivar que reclamessin la instal·lació d'algunes parades de la Fira de Santa Llúcia a l'avinguda de Francesc Cambó, a la qual cosa s'oposaven els mateixos venedors de la fira.

El reajustament d'enguany de Santa Llúcia no ha descuidat Santa Caterina. Per donar activitat a la zona, a l'avinguda de Francesc Cambó s'instal·larà la Fira de Brocanters, que fins ara havia tingut diversos emplaçaments, com ara el Portal de l'Àngel o el port.

L'Ajuntament ha confirmat els canvis en l'ordenació de la Fira de Santa Llúcia i el moviment de la Fira de Brocanters, i ha destacat l'esforç que s'ha fet enguany per aconseguir el màxim consens possible amb els venedors.

La Fira de Santa Llúcia, que sobrepassa els dos segles d'història, s'inaugurarà el 28 de novembre que ve i estarà oberta fins al 23 desembre. Mentre no s'obri, els visitants impacients que vulguin saber què hi trobaran poden consultar el web que s'estrena enguany (firadesantallucia.cat), en què s'ofereix àmplia informació sobre els diferents tipus de parades i el seu emplaçament, la història, les activitats i els horaris, juntament amb un arxiu fotogràfic d'imatges antigues de la fira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.