Els pobles de la vall del Corb es conjuren per sortir de l'anonimat

S'uneixen en un consorci i engeguen un pla turístic apadrinat per la Generalitat

L'objectiu primer del consorci és treure la vall del Corb de l'anonimat, posar-la al mapa de Catalunya i convertir-la en una de les destinacions més atractives i interessant del turisme interior del Principat. Els municipis de la vall, una vintena situats entre Bellpuig (Urgell) i Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), han escollit l'alcalde de Ciutadilla (Urgell), Òscar Martínez, per presidir l'òrgan en les seves primeres passes. «El primer que treballarem serà el tema turístic, inventariarem tot el potencial que tenim i el posarem en valor; després tenim previst treballar aspectes de paisatge, d'agricultura i ramaderia, de vida al poble, de tot allò que serveix d'ancoratge al territori», va avançar.

Ho va dir ahir des del recentment estrenat balneari de Rocallaura, al municipi de Vallbona de les Monges, durant la presentació d'una completa guia de la vall del Corb. És la primera que es fa i es posarà en circulació durant les pròximes setmanes. És un treball realitzat pel publicista i dissenyador Jaume Andreu, que paral·lelament ha fet també un llibre d'autor que retrata la personalitat d'aquesta poc coneguda vall d'interior. «Aquest és el territori del silenci, amb un paisatge que ens ha arribat tal com era fa segles mentre que altres llocs de Catalunya l'han perdut per sempre», argumenta Andreu.

A més de la guia, s'ha creat un web amb informació sobre la vall: www.valldelcorb.info.

El conseller d'Innovació i Empresa, Josep Huguet, va assistir ahir a la presentació de la guia i va aprofitar per anunciar la implicació de la Generalitat en el projecte, amb un pla de foment turístic pels anys 2011 i 2013 que tindrà, com a prèvia, una primera inversió de 30.000 euros l'any vinent per a la redacció del pla. Els anys següents s'abocaran les partides grans, que hauran d'executar allò que es planifiqui. Huguet va comparar l'operació amb la realitzada a la serra del Montsec, al Prepirineu lleidatà, «desconeguda fa quatre dies però que enguany ja ha registrat des del gener prop de trenta mil visitants en les diferents activitats que s'hi han promogut».

Huguet va aprofitar per visitar el balneari de Rocallaura, obert fa tres mesos i que augmenta l'oferta turística de la vall del Corb aprofitant les aigües termals de la zona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.