Marxants de Lloret es queixen que han perdut la meitat de les vendes amb el canvi de situació del mercat

El president de l'associació opina que són pocs i que abans eren «privilegiats»

Diversos marxants que paren al mercat de Lloret es queixen que amb el canvi d'emplaçament que es va dur a terme a principis d'any han perdut «el cinquanta per cent de les vendes». Aquest sector opina que s'han fet realitat els mals presagis que ja s'auguraven quan hi va haver tot el moviment opositor al canvi, i que assenyalaven que amb l'allunyament del centre del municipi molta de la clientela de sempre deixaria d'anar-hi. «Les persones grans del centre del poble ja no vénen», assenyalava ahir un dels marxants. Un altre també es queixava de la manca d'un transport públic «adequat» que arribi fins a la part final del mercat, on hi ha les parades de fruita i verdura.

El president dels marxants, Josep Maria Vergés, va assenyalar ahir que «el 80% dels marxants estan més contents» amb la nova situació, i va dir que els qui es queixen «eren molt privilegiats» abans del canvi. «Ara tothom té més oportunitats per vendre», va remarcar. Tot i així, Vergés va reconèixer, pel que fa a les parades de fruita i verdura, que s'ha «d'acabar d'arreglar el tema del transport públic» amb l'Ajuntament.

L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo (CiU), va assenyalar ahir que desconeixia aquestes queixes i que les notícies que tenia eren de «satisfacció» pel canvi. També va deixar clar que «el mercat no tornarà on estava» i que «tot el que pugui fer l'Ajuntament per ajudar, ho farà».

Tant Vergés com Crespo van assenyalar que les pèrdues en les vendes són una cosa general per la crisi. «Que escoltin què passa amb el comerç a la resta de Catalunya», va demanar l'alcalde.

Conflicte a principi d'any

El conflicte entre els marxants i l'Ajuntament de Lloret pel canvi d'emplaçament del mercat va produir-se entre febrer i març d'aquest any. Les obres de reparació del pavelló van accelerar el canvi de situació que ja tenia planificat l'Ajuntament amb vista al futur, i els marxants es van revoltar perquè consideraven que el lloc on els ressituaven no era el més adient. Fins i tot van fer una protesta silenciosa i no van obrir les parades el primer dia que s'havia de fer efectiu el nou emplaçament.

Finalment es va arribar a un acord mitjançant una contraoferta, que va establir la nova ubicació al llarg de l'avinguda del Rieral. Tot i no estar-hi plenament d'acord els marxants van acceptar aquesta proposta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.