Les parelles lingüístiques de Rubí disposaran d'una subscripció gratuïta a El Punt i a una revista en català

Al Teatre Municipal La Sala de Rubí s'hi va fer ahir l'acte de constitució de les parelles lingüístiques de l'11a edició del programa de Voluntariat per la Llengua a la ciutat, on els més de 100 participants van saber que podran ser partícips de diverses novetats. D'aquestes, la possibilitat de disposar d'una subscripció gratuïta al diari El Punt durant deu setmanes –el període de temps en què es desenvoluparà la iniciativa–, així com un any a la revista en català que prefereixin. En concret, poden escollir entre Benzina, Bonart, Castells, Cuina, Descobrir Catalunya, Eben Interiors, El Temps, El Triangle, Enderrock, Excursionisme, Gegants, Illacrua, Jaç, Llengua Nacional, Sàpiens, L'Avenç, Som, Vèrtex i Viure en Família.

Per optar a aquesta última promoció, els participants hauran de portar plena una butlleta que veuran segellada cada vegada que assisteixin a un dels establiments adherits al programa. Aquests comerços tenen el compromís d'atendre tots els aprenents en llengua catalana. Tot i això, el Consorci de Normalització Lingüística (CNL) de Terrassa i Rubí ahir ja va posar a disposició dels assistents una altra subscripció, en aquest cas en línia, a les revistes de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).

Iniciatives com ara la subscripció a El Punt, segons la regidora de Política Lingüística, Arés Tubau, contribuiran a què els participants «disposin de temes de conversa». Al marge d'això, hi ha uns altres esdeveniments paral·lels organitzats, com ara un taller de teatre, un concurs fotogràfic de llocs simbòlics de Rubí i sortides a TV3 i la fira de Santa Llúcia de Barcelona.

El de Rubí és un dels voluntariats per la llengua més multitudinaris que organitza el CNL, però n'hi ha d'altres, com el de Terrassa, que disposarà de 82 participants; el d'Ullastrell, que en tindrà uns 14, i el de Vacarisses, que es constituirà divendres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.