La manca de finançament paralitza la construcció del centre d'acollida d'animals del Gironès

Les administracions compromeses a col·laborar-hi no han fet cap pas

Les previsions inicials eren que el centre es construís el 2010 però ja gairebé hi hem arribat i cap administració no s'hi ha pronunciat. Segons va explicar el responsable de Medi Ambient del Consell Comarcal del Gironès, Quim Cufí, fa aproximadament un any que es va reunir amb representants del departament de Governació de la Generalitat, de Medi Natural i de la Diputació de Girona. Segons Cufí, Governació va mostrar el seu compromís amb el projecte, Medi Natural s'hi va comprometre amb una xifra inferior als 60.000 euros, i la Diputació encara no els ha donat cap resposta.

El responsable comarcal argumenta que el centre no es pot tirar endavant si no hi ha diners, i obtenir finançament «cada vegada costa més», va afegir el conseller comarcal.

Al centre de Figueres

Mentrestant, des de mitjan 2006, el Consell Comarcal del Gironès porta els animals abandonats que recull a la protectora de Figueres arran d'un conveni que van establir i que els ofereix un servei molt correcte, segons Cufí. Abans de portar-los a Figueres, el Consell portava els animals a la protectora de Sant Jordi Desvalls, que ha de tancar el proper dia 27.

Per poder optimitzar el servei, responsables de les administracions van plantejar que els consells del Gironès i l'Alt Empordà portessin aquesta iniciativa conjuntament. Però això suposa una major inversió, argumenta Cufí. Si el centre del Gironès tenia un cost de més de cinc-cents mil euros, fer-lo conjuntament costaria 1,3 milions, gairebé el triple, ja que això requeriria construir unes instal·lacions moltes més dimensions.

Manca d'entusiasme

El projecte de la gossera o centre d'animals d'acollida del Gironès entusiasma poc als responsables que l'han de tirar endavant. Així ho demostra el fet que han passat 4 anys des que l'Ajuntament de Girona va acordar cedir els terrenys de Domeny per a la gossera, situats entre l'AP-7 i la fàbrica Nestlé. A partir de llavors, el Consell Comarcal del Gironès va fer el projecte i fins ara no hi ha hagut cap actuació que faci pensar que la construcció s'iniciï el 2010, com s'havia previst. No hi ha hagut cap pronunciament de cap administració ni en l'aspecte econòmic ni tampoc en el plantejament de si es fa un centre conjunt entre els tots dos consells comarcals o només el del Gironès. És per manca d'interès? Que no entusiasma, el projecte? Que potser la crisi econòmica actual l'ha acabat d'enfonsar?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.