Reunió d'escoltes a la Torre

Cap a 400 caps de 44 agrupaments laics de tot Catalunya hi han celebrat l'assemblea general

Escoltes Catalans va celebrar l'assemblea general ordinària al casal de Torredembarra aquest cap de setmana, on s'han reunit cap a 400 caps de 40 agrupaments de tot Catalunya. Escoltes Catalans és una de les tres entitats que gestiona aquest moviment en l'àmbit nacional català.

La finalitat d'aquesta assemblea és definir les línies de treball del curs que, pels agrupaments, comença aquest mes de novembre. Tot i que els Caus són totalment autònoms a l'hora de programar activitats i projectes, es treballen uns àmbits generals. A més, enguany coincidia amb la clausura d'un pla triennal, el quart dels 35 anys d'història de l'entitat. Per tant, també s'havia de debatre l'inici del següent. L'assemblea també havia de ratificar la incorporació de quatre agrupaments nous a l'entitat. Com que trobar un punt d'acord entre 40 agrupaments seria complicat amb un sol cap de setmana, la major part de la feina es fa abans de l'assemblea. Segons la presidenta d'Escoltes Catalans, Marina Gay, «hi ha un treball previ de pacte» entre els caps dels Caus per arribar a la reunió amb unes directrius més o menys encarades.

Amb vista al curs i al trienni que comencen, els agrupaments d'Escoltes Catalans tenen dues línies de treball principals. La primera és obrir-se més a la societat. Després d'assentar-se al llarg dels anys que porten, la intenció dels escoltes és ampliar la seva implicació social. L'altra línia d'actuació pretén acostar-se a les altres dues entitats d'escoltes de Catalunya.

Ja sigui treballant en àmbits comuns, col·laborant en els projectes o a través d'alguna forma d'associació, Escoltes Catalans vol trobar un punt d'unió amb la resta del moviment a Catalunya. L'assemblea general ordinària l'acull cada any un agrupament escolta i guia diferent. Enguany l'han acollit Els Salats, el Cau de Torredembarra. L'ambientació de rerefons era «Torredembarra poble camperol». Tant els caps com els nens i nenes de l'agrupament de Torredembarra van participar en l'organització de l'assemblea i l'arribada dels agrupaments al municipi.

L'Ajuntament de Torredembarra va cedir el Casal Municipal perquè Escoltes Catalans hi pogués celebrar l'assemblea, que ahir va clausurar el president del Parlament, Ernest Benach.

La filosofia de l'entitat

Escoltes Catalans es defineix com «l'associació laica de l'escoltisme català». Amb 35 anys d'història, actualment l'entitat aglutina 44 agrupaments a tot Catalunya que, en línies generals, tenen les mateixes línies generals de treball. El seu objectiu bàsic és el mateix que el de qualsevol agrupament religiós, educar els nens i nenes en valors i personalitat. Escoltes Catalans defensa la llibertat de pensament, i defineix la seva laïcitat «com una actitud encaminada a respectar la diversitat de creences i pensaments, i a triar lliurement els propis». Els nens i nenes que formen part de les diferents unitats de cada Cau participen en projectes i activitats que puguin ajudar o a la formació del nen, o bé ajudar a resoldre alguns problemes socials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.