A tres passes del somni

Els Minyons de Terrassa no poden acabar la temporada amb gamma extra després d'un bon intent de tres de deu

La diada dels Minyons va arrencar amb el plat fort, el tres de deu. Els malves van trobar de seguida la solidesa en el folre i les manilles i van enlairar-lo a la primera, amb un tronc que començava a bastir-se amb bones sensacions. Però a l'entrada dels dosos, un pèl lenta, el castell va patir una seca que el va deixar ferit, i ja no es va asserenar. Amb l'enxaneta a punt de passar, el pis de sisens va acabar cedint.

Malgrat el desencís, la caiguda no els va deixar tocats físicament, de manera que van continuar amb el programa previst atacant el dos de nou. I aquí va arribar la galleda d'aigua freda. Malgrat la gran confiança que hi tenien, el castell es va trencar amb els dosos col·locats, i obligava, ara sí, a canviar de plans.

En la segona ronda van haver de suar força per descarregar un tres de nou de circumstàncies, i tot seguit van completar un quatre de nou que, malgrat que va perdre la mida, van saber mantenir sense ensurts. Aprofitant que jugaven a casa, els malves van fer ús d'una quarta ronda en què van descarregar sense problemes el cinc de vuit. Sense forces per a un gran espadat, van tancar amb un vano de cinc.

«Santsacionals»

Sens dubte els grans triomfadors de la diada, els Castellers de Sants van ensenyar el bo i millor d'ells mateixos. Van començar amb un cinc de vuit que ni tan sols un pas en fals de l'enxaneta en el moment del traspàs cap a la banda del dos va evitar que completessin. El moment crucial, però, va arribar en la segona ronda. Tot i que la setmana passada el tres de nou s'havia hagut de desmuntar molt aviat, ahir els de Sants van deixar els nervis a casa i van enlairar un tres de nou lent però molt segur. Un cop carregat, un folre molt compacte va permetre que el tronc pogués ensenyar totes les seves arts per defensar el castell fins a descarregar-lo. L'eufòria més que justificada va arribar al rotlle dels de la camisa grisa, una joia que va tornar a esclatar en completar el dos de vuit, amb el qual aconseguien la millor actuació dels seus setze anys d'història.

Sense sentenciar

Els Castellers de Barcelona van tornar a exhibir el seu magnífic pilar en un quatre de vuit amb l'agulla que ahir van haver de treballar una mica per descarregar. Una altra vegada, però, l'espadat se'ls va creuar damunt del folre, i el pilar de set amb què van tancar l'actuació va caure poc després de coronar-se. Els barcelonins, doncs, s'han hagut de conformar enguany amb un únic pilar de set descarregat amb polèmica, per la Mercè. Entremig, van completar un lleuger i bonic tres de vuit i van carregar el dos de vuit. El castell va pujar serè fins a carregar-se, però el tronc va saltar de sobte just després. Sergi Udina, el cap de colla, va mostrar-se dolgut per les caigudes, però també satisfet del rendiment de la colla i d'una temporada marcada per la renovació en els troncs del tres i d'un dos de vuit que no han pogut completar.

«Haver arribat fins aquí és tot un èxit»

Malgrat la decepció per no haver pogut aconseguir els objectius per a la diada, el cap de colla dels Minyons de Terrassa es va mostrar satisfet de la feina que els havia permès plantejar-se una actuació amb el tres de deu i tres castells més de gamma extra. «Hem il·lusionat la colla i hem mobilitzat moltíssima gent», explicava Lluís Mayolas.

El màxim responsable tècnic dels malves va fer un balanç de temporada «molt positiu», sobretot pel fet que els inicis van ser difícils: «Amb moltes baixes, vam haver de picar molta pedra, però la renovació ha estat un èxit.»

Lluís Mayolas, a més, va anunciar que deixa el càrrec de cap de colla, que ha ocupat durant tres anys, una etapa que creu que ha estat «un esglaó pel que fa a la regeneració de la colla».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.