El centre d'atenció especialitzada de Salt ha atès 286 dones i 94 nens, víctimes de maltractaments

Des que el 2005 es va posar en marxa hi han passat un miler de persones

Els centres d'intervenció especialitzada –n'hi ha quatre a tot Catalunya– són un servei especialitzat que ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació a les dones que han estat o que són víctimes de maltractaments i també als seus fills. El CIE té un equip professional multidisciplinari format per una jurista, una psicòloga per a les dones, una psicòloga infantil, una treballadora social, dues educadores socials, una integradora laboral, una mediadora cultural, una directora i una persona de suport administratiu. Pel manteniment dels CIE, el Departament d'Acció Social destina anualment més d'1.420.000 euros.

El CIE de Salt va fer el 2008 un total de 204 atencions i visites (151 a dones i 53 a nens), mentre que aquest any, fins al mes de setembre, ja n'havia dut a terme 380. Una dada destacable és que de les 207 dones ateses, des del 2005, pel servei d'inserció laboral, 68 han aconseguit un lloc de treball, una xifra que representa gairebé un 33% d'èxit. L'any 2008, als quatre CIE de Catalunya es van atendre 409 dones i els seus 129 fills i filles.

A banda del CIE de Salt, el Departament d'Acció Social té distribuïts pel territori gironí onze SIAD (Servei d'Informació i Atenció a la Dona). Acció Social ha augmentat en un 31% els ajuts per reforçar els SIAD de les comarques gironines i pels propers dos anys està prevista una inversió de 530.000 euros als onze que es troben en funcionament. El SIAD del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt va atendre, des del 2 de gener fins al dia 1 de novembre d'aquest any, 111 dones que han estat objecte de maltractaments. De les quals 82 han estat ateses a Salt i 29 a altres poblacions del Gironès.

ALGUNS ACTES D'AVUI

GIRONA
Diputació de Girona. A partir de les 11 del matí, lectura del manifest unitari i actuació de la companyia Delícies, amb l'obra Heroïnes quotidianes. Relats amb veu i saxo.
CCOO. A les 11, davant dels jutjats, col·locació simbòlica d'una làpida per a cada dona assassinada durant el 2009.
Acte institucional. A les 12 del migdia, a la plaça del Vi, lectura del manifest i un minut de silenci. Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya i Sotsdelegació del Govern.
Els Grups de Dones de Girona. Convocatòria d'una concentració a les 7 de la tarda, a la plaça del Vi.
UGT. Projecció de la pel·lícula Te doy mis ojos, a partir de 2/4 de 9 del vespre al Museu del Cinema. Després, taula rodona.
SALT
Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. La regidora d'Acció Social de l'Ajuntament de Salt, Margarita de Arquer, llegirà, a les 6 de la tarda, a Les Bernardes, el manifest unitari i es farà una encesa d'espelmes en memòria de les víctimes de maltractaments.
LLAGOSTERA
Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. La jurista del SIAD del consorci fa una conferència sobre assessorament jurídic i terapèutic a les víctimes, a les 8 del vespre, al local social de «la Caixa».
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.