la contra

50 anys dels escoltes de Salt

L'Agrupament Escolta i Guia Sant Cugat de Salt comença demà els actes del seu aniversari

L'Agrupament Escolta i Guia Sant Cugat de Salt inaugura demà la celebració del seu cinquantè aniversari amb diferents actes, que continuaran el mes vinent i fins al maig de l'any que ve. Iniciat el 1959, l'agrupament té inscrits un centenar de nens i joves d'entre 6 i 19 anys, que es reuneixen el dissabte amb els caps de grup per fer activitats educatives, jocs, tallers o sortides a la natura. L'objectiu de l'entitat és formar les persones, un dels valors més importants de l'escoltisme, sempre partint del voluntariat.

Les activitats programades per demà comencen a les 4 de la tarda amb una cercavila que sortirà del parc Monar i anirà cap al carrer Sant Dionís, el passeig Verdaguer, carrer Processó i acabarà a la plaça de la Vila. Després pintaran una paret a la plaça dels Peixos. Posteriorment, a la plaça de la Vila, actuaran els grups Safareig Teatre, els Marrecs, Kinbedeball, Gegants, Diables i Capoeiros, i es penjarà un fulard al campanar de l'església, actes que precediran una xocolatada popular. Per l'any vinent, com a actes destacats organitzaran una exposició dels 50 anys, teatre, a més de cinema a càrrec dels escoltes, i un homenatge als fundadors de l'agrupament escolta. L'Agrupament Escolta Sant Cugat va tenir uns inicis difícils, en una situació molt diferent de l'actual, segons Jaume Bosch, un dels seus fundadors. L'escoltisme a Salt va néixer dintre la parròquia i amb el suport del vicari de l'època, Narcís Tibau, que havia fet escoltisme. D'aquests inicis en van sortir els primers escoltes i els futurs caps de grup per encarar l'agrupament i les activitats. Als anys 60, les noies es van incorporar com a dirigents d'unitat. El 1960 van celebrar el primer camp d'estiu a la Font Groga de Sant Gregori, en el que va ser el campament fundador. L'agrupament tenia clara la consciència del català a Catalunya, i escrivia en aquesta llengua. En la dècada dels anys seixanta van organitzar la primera venda de llibres per la Diada de Sant Jordi, amb l'ajut de l'exalcalde de Salt, Salvador Sunyer.

El que no ha canviat des dels inicis és la reivindicació d'un local dimensionat a les seves necessitats. Van començar a les golfes de l'església, i després es van instal·lar en una nau del Mas Llorenç. Ara ocupen un espai d'aquesta casa, i una instal·lació al jardí del Centre de la Gent Gran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.