La ILP en contra de les curses de braus es preveu amb el suport de la majoria de diputats

La iniciativa legislativa popular (ILP) que demana prohibir les curses de braus a Catalunya i que es debatrà a la tercera setmana de desembre té grans possibilitats de prosperar, segons indiquen les consultes que l'agència Efe ha fet a diversos diputats del parlament català. Segons aquest estudi, la majoria de parlamentaris estarien a favor d'aquesta ILP, que té defensors en gairebé tots els grups parlamentaris.

Els grups que a priori votaran més homogèniament contra la ILP són els tres diputats del grup mixt i els 14 del PP, encara que ni tan sols entre els populars hi ha total unanimitat: alguns no amaguen el seu rebuig a les curses de braus i, fins i tot, es plantegen desmarcar-se de l'esmena a la totalitat si la votació és secreta. A l'altra banda, se situen els 12 diputats d'ICV-EUiA i els 21 d'ERC, que parteixen d'inici com a vots segurs a favor de la ILP antitaurina. A dins d'ERC hi ha veus puntuals que no veuen amb bons ulls aquesta prohibició, però fonts del grup donen per impossible que algun diputat voti en contra de la ILP.

Els partits on hi ha més divisió d'opinions són CiU i PSC, les majories de les quals seran determinants en el resultat final i, segons aquesta enquesta feta entre els diputats, la ILP té indicis clars de prosperar en el seu primer tràmit. Entre els 48 diputats de CiU, 33 han reconegut que pensen rebutjar les esmenes a la totalitat de PSC, PP i grup mixt. Set hi votaran a favor i vuit més o bé s'abstindran o bé encara no han decidit què faran. Amb aquestes dades, 66 vots a favor de la ILP ja semblen segurs –afegint-hi els de CiU, ERC i ICV-EUiA–, uns resultats propers a la majoria absoluta –68 sobre 135 escons– en què molt possiblement s'afegiran bona part de diputats del PSC, el grup dels quals ha anunciat que demanarà la votació secreta. Entre els socialistes catalans a favor de les curses de braus, s'hi troben diputats com David Pérez, però la seva postura no és unànime ja que altres companys d'escó, com Joan Ferran, no comparteixen aquesta afició. Tot i això, a dins del grup socialista hi impera l'hermetisme, però fonts del PSC revelen que farien falta molts diputats de CiU amants de la tauromàquia per poder vetar la ILP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.