Comerç de Figueres convida els prínceps i un sector de botiguers ho veu malament

La presència dels prínceps d'Astúries en el sopar anual que celebrarà l'associació Comerç de Figueres, el dijous 10 de desembre, ha creat malestar en un sector dels botiguers que no entenen el sentit de la invitació que s'ha fet a la Casa Reial. «Si volen algú conegut i mediàtic que portin en Messi», ha comentat un dels botiguers crítics. Comerç de Figueres manté el mutisme sobre la invitació i la presència dels prínceps i la seva intenció és fer-ho públic demà passat, amb una setmana d'antelació. Els botiguers que no hi estan d'acord han redactat un escrit en el qual es diu que la presència de «representants de la corona espanyola genera més dubtes que il·lusió en un moment de redefinició de la relació entre Catalunya i Espanya i les tensions que això suposa». També volen saber quin cost té la invitació i creuen que a Catalunya hi ha personalitats de rellevància que podrien presidir La Nit del Comerç. Els botiguers també manifesten que en el context de crisi econòmica com l'actual cal buscar «noves maneres de fer les coses i solucions imaginatives». No descarten fer una recollida de signatures.

La Nit del Comerç és un acte social que des de fa anys va instaurar l'associació i que consisteix en un sopar, parlaments que fan representants institucionals i una entrega de premis. Comerç de Figueres aplega més de 400 comerciants de la ciutat.

Aquest mateix any els reis Joan Carles i Sofia ja han visitat la ciutat per assistir a una reunió de la Fundació Gala-Dalí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.