Roses permetrà finalment ocupar part del carrer amb expositors dels comerços

El ple de l'Ajuntament va aprovar l'ordenança, que limitarà l'espai d'ocupació però no la prohibirà

Els comerciants de Roses podran finalment mantenir part dels expositors de productes que tenen al carrer, després que l'equip de govern hagi acceptat part de les al·legacions que va presentar l'associació que els agrupa. En concret, l'Ajuntament permetrà que hi hagi expositors a terra que surtin de la façana fins a 50 centímetres en el carrers estrets i fins a un metre en el cas dels carrers més amples (Rambla, avinguda de Rodhe i carrer Pi i Sunyer). Aquesta mesura també l'havia demanat el grup de CiU, que ahir va agrair la negociació amb l'equip de govern, però es va abstenir perquè no s'han inclòs alguns aspectes que consideren importants. Els convergents demanen que s'apliqui amb eficàcia la normativa nova. Per part seva, ERC hi va votar en contra perquè no s'han regulat les fires i la venda ambulant.

30.000 euros al port

El ple també va aprovar ahir un conveni amb Ports de la Generalitat segons el qual l'Ajuntament destinarà 30.000 euros a posar una plataforma perquè els turistes puguin visitar la llotja del peix sense interrompre. L'alcaldessa, Magda Casamitjana, va explicar que és una partida que no es va usar d'un antic conveni amb Ports, ja que finalment la Generalitat va aportar tot el cost per millorar la vorera de la carretera del Far i encara hi va afegir més diners dels previstos. El grup de CiU va criticar que es destinin aquests 30.000 euros a la llotja, que no és competència de l'Ajuntament, quan ha quedat una part de la carretera del Far per fer, la de l'entorn del restaurant El Moll. Casamitjana va respondre que aquest establiment s'haurà d'enderrocar i per això no s'hi ha actuat, en espera que els propietaris deixin l'activitat. Allà, va dir, hi va una rotonda.

Dissolen la Fundació Roses Història i Natura

El ple va fer efectiva l'anunciada dissolució de la Fundació Roses Història i Natura, un punt que va comptar amb l'aprovació dels membres de l'equip de govern però no de CiU i ERC, a l'oposició, que hi van votar en contra. La regidora de CiU, Montse Mindan, va llegir un escrit de l'exalcalde i regidor Carles Pàramo –que ahir no va assistir al ple– en què es preguntava per què s'ha eliminat la fundació i no la resta de societats municipals que té Roses. A part, tots els grups del ple, inclòs el PP, van donar suport a l'editorial conjunt dels diaris catalans per «la dignitat de Catalunya» i en defensa de l'Estatut. Els populars van explicar el seu vot dient que el retard el Tribunal Constitucional és «una falta de respecte estiguis o no d'acord amb l'Estatut».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.